kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

Anayasa mahkemesi: Savaş'ı kınadık
Anayasa Mahkemesi, emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın televizyon programında yaptığı açıklamalara basın duyurusuyla yanıt verdi. Duyuruda, Savaş'ın Anayasa Mahkemesi üyelerinden kimilerini ve dolayısıyla Yüksek Mahkeme'yi hedef alarak yaptığı "talihsiz" konuşmanın "hayretle" karşılandığı belirtildi. Duyuruda şöyle denildi: "Yüksek Mahkeme Başsavcılığı görevinde bulunan bir kimsenin bu tarz davranış ve ifadelerden herkesten daha fazla kaçınması, sorumluluk duygusu içinde daha özenli ve dikkatli olması gerekirken, kamusal güç ve olanaklardan uzaklaşmanın yarattığı kırgınlık ve derin kızgınlık duygusu içinde, kişi ve kurumları hedef alan beyanlarını kınıyoruz."

Sizler Türkeş'in emanetisiniz
MHP lideri Devlet Bahçeli, eski lideri Alpaslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'in sitemlerine kayıtsız kalmadı. Seval Türkeş'in kızı Ayyüce'nin iş bulamamasından yakınarak MHP'ye sitem etmesi üzerine dün Ayyüce Türkeş'i arayan Bahçeli, "Sizler Türkeş'in emanetlerisiniz" diyerek sorunlarıyla ilgilenme sözü verdi. MHP'nin merhum genel başkanı Alpaslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, SABAH'a Bilkent Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan kızı Ayyüce'nin 6 aydır iş bulamadığından yakınarak, "Türkeş soyadını taşıdığı için önü kesildi" demişti. Bahçeli, dün harekete geçti. Ayyüce Türkeş'i telefonla arayan Bahçeli, partinin Türkeş Ailesi'ne karşı kasıtlı bir kayıtsızlık içinde olmadığını, iş bulmasının engellenmesinin de kesinlikle sözkonusu olamayacağını belirterek, "Senin iş bulmanla ilgili konuyla da yakından ilgileneceğim" diye söz verdi.

Özal: Piyango gibi bir şey oldu
Türkler'in yurtdışındaki bankalarda yatırdıkları paraları unuttuğuna ilişkin bir internet sitesinde yayınlanan haber, 7 bin doların 942 dolarla ilk sırada yer alan Bağımsız Malatya Milletvekili Ahmet Özal'ı da şaşırttı. Özal, "Haberi okuyunca şaşırdım. Doğruluğunu araştırıyorum. Doğruysa piyango gibi bir şey" dedi. ABD'de kaldığı 15 yıllık bir süreci ve bu süreçteki banka hesaplarını kontrol ettiğini söyleyen Özal, "Orada çalıştığım sürede hesaplarım vardı. Haber doğru olabilir mi diye araştırıyorum" dedi. Özal, 7 bin 942 doların (yaklaşık 5.5 milyar lira) önemli bir rakam olduğunu vurgulayarak, "Eğer bu rakam doğruysa ve unutmuşsam piyango gibi bir şey" dedi. Özal, "Doğru olup olmadığını nasıl öğreneceksiniz?" sorusuna, "İnternetteki siteden, bakacağım" yanıtını verdi. Özal, paranın bir bölümüyle borçlarını kapatacağını kalan kısmını da hayır kurumlarına dağıtacağını kaydetti.

Hülya KARABAĞLI

Mustafa Gecek serbest
Beyaz Enerji Operasyonu kapsamında gözaltına alınan ENKA Holding Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gecek, çıkartıldığı Ankara DGM Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. Gecek, geçen haftadan beri gözaltındaydı. Fotoğraf: Merdan Kaçar, Ankara

Selvi, pasif göreve atandı
Beyaz Enerji Operasyonu çerçevesinde önce tutuklanan ardından serbest kalan TEAŞ eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Muzaffer Selvi'nin Enerji Bakanlığı müşavirliğine getirilmesine ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Dündar da ifade verdi
Olay jandarma fezlekesini yayınlayan Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar, başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi. Dündar, Küçükçekmece Adliyesi'ndeki ifadesi sonrası "İhale yolsuzluklarıyla ilgili bir resmi belgeyi, topluma ilettiğini" açıkladı.

Sezer sağlık kontrolünden geçti
CumhurbaŞkanI Ahmet Necdet Sezer dün Hacettepe Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti. Daha önce By-Pass ameliyatı olan Cumhurbaşkanı Sezer, saat 20.30 sıralarında Köşk'ten çıkarak gizlice Hacettepe Hastanesi'ne gitti. Mercedes marka otomobil ve 3 koruması ile hastaneye giden Cumhurbaşkanı Sezer'e burada gerekli sağlık kontrolleri yapıldı. Hastaneye randevu alarak gittiği öğrenilen Cumhurbaşkanı Sezer, kontrollerin ardından hastaneden gizlice ayrıldı. Sezer hastane önünde bekleyen basın mensuplarını atlatmak için arka kapıdan çıktı.

Fırat YURDAKUL

Bakana 'prostatlı' dedi, cezayı yedi
Ankara Ekin Radyo'nun sahibi Dr. Servet Ünsal'ın, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e "Prostat kanserli yaşlı adam, iş yapamaz" dediği gerekçesiyle yargılandığı davanın karar duruşması Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Ünsal, "Ben bunu hakaret kastıyla söylemedim. Bizim insanlarımız garip; adama aslanım dersen iyi oluyorsun, eşek deyince bozuluyor. Bakan Türk, insan haklarından sorumlu olduğu dönemde çok başarılıydı ama Adalet Bakanlığı'nı yapamıyor. Çünkü yaşlı bir adam, prostat kanseri olması da bunun göstergesidirl" dedi. Hakim, Türk'ün manevi şahsiyetine hakaret ettiğine karar verdiği Ünsal'ı 480 milyon lira para cezasına çarptırdı.

Bakan Gemici'nin İsveç'te balık keyfi
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan sorumlu Devlet Bakanı Hasan Gemici İsveç'teki temaslarını sürdürüyor. İsveç'in başkenti Nörkoping kentinde düzenlenen Sosyal Güvenlik'ten sorumlu bakanlar toplantısı için İsveç'te bulunan Bakan Gemici ve diğer bakanlar, görüşmelere verilen bir arayı "balık" keyfiyle değerlendirdi. Hasan Gemici, eşi Gülşen hanımla birlikte ellerine oltalarını aldıkları gibi Motala nehrinde somon balığı avlamaya gitti. Oltaya somon takılmadı ancak, kendilerine güzel bir İsveç hatırası kaldı.

Kulis: Ecevit Bumin'e ders verdi
FP kulislerinde, Başbakan Ecevit'in, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin ile beraberindeki üyelere "demokrasi" dersi verdiği de konuşuluyor. FP kulislerine göre, Ecevit, Bumin'in kaygılarını dinledikten sonra, Anayasa'nın değiştirilmesi mümkün olmayan maddeleri bulunduğunun altını çizerek, şöyle dedi: "Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri bellidir. Bunları değiştirmeyi kimse aklına dahi getiremez. Ama Anayasa'nın diğer maddelerinin değiştirilmesi mümkündür. Bunun yolu da bizzat Anayasa'nın kendi içinde belirtilmiştir. Bu değişiklikleri yapma hakkı da sadece parlamentonundur. Kuvvetler ayrılığı ilkesine göre parlamento bu görevini yaparken hiçbir organın etkisi altında kalamaz. Anayasa değişiklikleri konusunda bu yüzden parlamentodan başka mercii yoktur, olamaz."

Bumin ile beraberindeki heyet Başbakan Ecevit'ten bekledikleri yanıtı alamayınca Başbakanlık binasından ayrıldılar ve Cumhurbaşkanı Sezer'e mesaj gönderdiler.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır