kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
YÖK krizinde 2. aşama
Sezer, 2 YÖK üyesini veto etmesiyle ilgili yazıyı gönderdi. Ancak, gerekçe açıklamamasının Üniversitelerarası Kurul tarafından yeni aday belirlenmemesine yol açabileceği belirtiliyor

Çankaya ile YÖK arasında rektör atamalarında başlayıp YÖK üyeliklerine atamalarda devam eden krizde gözler şimdi YÖK Üniversitelerarası Kurul'a çevrildi. Kurul Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 19 Ocak Cuma günü YÖK'e faksla gönderdiği "veto" yazısından sonra olağanüstü olarak 29 Ocak Pazartesi günü ikinci kez toplanmaya hazırlanıyor. Pazartesi günü yapılacak toplantıda iki yeni aday seçilip seçilmeyeceği konusunda karar verilecek.

GEREKÇE AÇIKLANMADI
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu imzasıyla önce YÖK'e fakslanan ardından da bir kurye ile YÖK'e gönderilen ve gerekçelerinin açıklanmadığı kısa veto yazısında şöyle deniliyor: "Görev süreleri 6.01.2000 tarihinde dolacak olması nedeniyle 2547 sayılı YÖK yasasının 6'ıncı maddesi'nin (b) bendi uyarınca Üniversitelerarası Kurul'un Yükseköğretim üyeliği için seçilen Prof. Dr. İsmail Tosun ile Prof. Dr. Mustafa Kuru'nun seçimleri Sayın Cumhurbaşkanınca onaylanmamıştır. Gereği ricasıyla. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu."

ŞİMDİ NE OLACAK?
Cumhurbaşkanı Sezer'den bir açıklama gelmedikçe yeni iki aday belirlememe kararı alan YÖK, Üniversitelerarası Kurul'un, ikinci olağanüstü toplantısında 72'si rektör toplam 146 üyenin, yeni adaylar belirlemesi bekleniyor. YÖK üyeleri Üniversitelerarası Kurul'da bu konunun yeniden ele alınacağını, "Yeni iki aday belirlenmeyebilir de. Bu yazıda, seçilen üyelerin atamasının onaylanmamasının gerekçelerine dair bir açıklama yok. Bu, kurulun yeni adaylar belirlememesine de yol açabilir" diye konuştular. Üyeler, 15 günlük yasal sürecin bu yazı ile birlikte başladığını da belirterek, "İki haftalık süre doldu, cumhurbaşkanı yeni üyeleri atayacak" şeklindeki yorumların ise doğru olmadığını belirttiler.

Şirin Dilek ACUN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır