kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Siyaset gündemi diziye taşındı
"Beyaz Enerji Operasyonu" sonunda diziye de konu oldu. Deli Yürek'i izleyenler hiç de yabancı olmadıkları bir hikaye ile karşılaştılar

Türkiye gündeminin en sıcak konusu "Beyaz Enerji Operasyonu" televizyon dizisine konu oldu. Senaryosunu Ömer Lütfi Mete'nin kaleme aldığı dizi film "Deli Yürek"in önceki gün yayınlanan bölümünde, hiç de yabancı olmadığımız, "Enerji Operasyonu", "Mavi Geçiş Projesi, "Ruslarla yapılan gizli görüşmenin delillerini yok etme planı" gibi sözcüklerle karşılaştık. Jenerikte, "Dizide ismi geçen kişi ve kurumların gerçekle ilgisi yoktur" dense de izleyen herkes hikayenin gerçek gündemden alıntılarla dolu olduğunu gözden kaçırmadı.

BU ÜLKEDE YAŞIYORUZ
Diziyi yöneten Osman Sınav, "enerji" konusunu fon olarak işlediklerini kabul ederek şöyle konuştu: "Biz de bu topraklarda, bu güneşin altında yaşıyoruz. Kimse rahatsız olmasın. Gerçek hayatta birebir karşılıkları yok." Dizide "Mavi Geçiş" olarak adı geçen "Mavi Akım Projesi"ne fikir olarak karşı çıkan Sınav, "Bir ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 30'un bir komşu ülkeye bağlamak yanlıştır" dedi. Sınav, böylece dizide ağabey karakterinin savunduğu "Bu Mavi Geçiş Projesi Türk tarihinin kendi kendine yaptığı en büyük ihanettir" düşüncesine katıldığını söylüyor.

GÜNCELİ TAKİP EDİYORUM
Senarist Ömer Lütfi Mete ise, "Güncel gelişmeleri radyo ve televizyondan bir gazeteci gibi takip ediyorum" dedi. Mete şöyle konuştu: "Mavi akımla ilgili baştan beri kaygılar taşıyordum. Güncel gelişmeleri de radyo ve televizyonlardan bir gazeteci olarak takip ediyorum. Dedikodu mahiyetinde söylenenler de oluyor tabii. Ama, mahrem yerlerden bilgi falan almıyorum. Diziler de haftalık periyot olarak çekildiği için, güncel gelişmelerle örtüşüyor."

Bülent İPEK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır