kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

Baykal'dan vefa örneği
Eski İçişleri Bakanı DYP'li Nahit Menteşe'nin cinayete kurban giden yengesi Yıldız Menteşe ile yeğeni Beysun Menteşe, Milas'ta toprağa verildi. Hacı İlyas Camii'ndeki cenaze törenine Nahit Menteşe, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yıldız Menteşe'nin diğer kızları Behiye Menteşe ve Belgin Akyol, akrabaları ve vatandaşlar katıldı. Nahit Menteşe, ve yeğenleri başsağlığı dileklerini kabul ederken, cenazeye atılan Baykal, Nahit Menteşe'yle akrabalarına başsağlığı dileğinde bulundu. Cenaze töreni sırasında bir gazetecinin sorusu üzerine Nahit Menteşe, olayı hunharca işlenmiş bir cinayet olarak nitelendirdi. Menteşe, cinayetle ilgili olarak "Maalesef bağırlarında yılan beslemişler" dedi.

Bozuk düzen bir gecede düzelemez
Batık bankalardan Yurtbank'ı 235 trilyon lira batık kredi kullandırarak dolandırdığı gerekçesiyle 7.5 yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılanan bankanın eski sahibi Ali Avni Balkaner ve 11 sanığın yargılanmasına İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Yurtbank'ı dolandırdığı gerekçesiyle İstanbul DGM tarafından açılan davada tutuklanan Ali Avni Balkaner getirilmedi. Duruşmada İstanbul DGM tarafından aynı suçtan tutuklanan ancak bu davada tutuksuz yargılanan avukat Aydoğan Semizer, sanık sandalyesinde oturmalarının nedeninin bankacılık sisteminden kaynaklandığını iddia etti. Semizer, "Bankacılık sistemindeki 20 yıllık bozuk düzen, bir gecede düzeltmeye kalkışılınca bizim gibi birçok kişi kelepçelenerek 'sanık' diye karşınıza
getiriliyor" dedi.

Türkan HİÇYILMAZ

Otomobil, sancısı olan bebeğe ilaç
Bebeklerdeki sancılara, otomobil gezintisinin iyi geldiği bildirildi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, "Motor sesi, bebeğe anne karnında bulunduğu sırada annesinin aort damarındaki atış sesini hatırlatıyor. Bebek böylece kendini güvende hissediyor" dedi.

Madencilerin kahraman katırı öldü
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk işletmesinde, 27 yıldır lokomotif görevi yaparak kömür vagonları çeken son katır da, bağırsak enfeksiyonu ve kas rahatsızlığından öldü. Madenciler "27 yıldır ocaklarda kömür vagonları çekiyor, bizimle yükü paylaşıyordu" diyerek üzüntülerini dile getirdi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır