kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Katil kiracının oğlu çıktı
İçişleri eski Bakanı Nahit Menteşe'nin yengesi ve yeğenini, hırsızlık için eve giren kiracının oğlu Yüksel Kocagöz'ün öldürdüğü belirlendi

İçişleri eski Bakanı Nahit Menteşe'nin yengesi ve yeğeninin 11 yıldır evlerinin alt katında oturan kiracısının oğlu Yüksel Kocagöz (33) tarafından öldürüldüğü belirlendi. Kocagöz, hırsızlık amacıyla girdiği evde anne kız uyanınca paniğe kapılarak cinayeti işlediğini itiraf etti. Menteşe'nin Milas eski Belediye Başkanları'ndan olan ağabeyi Gazi Menteşe'nin eşi Yıldız ve kızı Beysun Menteşe'nin katil zanlısı olarak, olayın hemen ardından gözaltına alınan Kocagöz, daha sonra serbest bırakılmıştı. Ancak Milas'a gelen İzmir Emniyeti Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'ne bağlı 6 kişilik uzman ekip çatıda bulunan Maltepe izmaritinden yola çıkarak gerçek katilin aynı marka sigarayı kullanan Kocagöz olduğundan şüphelendi. Buzdolabının arkasında bulunan kan ve kıl örneğinin de bu şüpheyi doğrulaması üzerine tekrar gözaltına alınan Kocagöz cinayeti itiraf etti.

14 BİLEZİK İÇİN
İfadesinde uzun süredir işsiz olduğunu ve borçlandığını belirten Kocagöz, olayı şöyle anlattı:

"6 ay önce de nişanlandım. Parasızlık canıma tak etmişti. Çareyi hırsızlıkta buldum. Cumartesi gecesi terasa dayalı merdivenle çatıya çıktım. Buradaki kontraplak kapıyı delerek içerideki anahtara ulaşıp kapıyı açtım. Yıldız Menteşe'nin odasına girip, sopayla kafasına vurdum. Bu sırada gürültüyü duyan kızı Beysun odaya geldi. Kapının arkasına saklandım. İçeri girince yastıkla onu boğdum ve kalbinden bıçakladım. Sonra kollarındaki 14 adet burma bileziği aldım. Evde para bulamayınca 4 adet kadın çantasını da aldım. Sonra kapıdan çıkarak nişanlımın Milas'taki evine gittim."

CENAZELERLE İLGİLENMİŞ
Üzerinden çıkardığı kanlı montu ve çaldığı bilezikleri bir torbaya koyduğunu belirten katil kiracı, "Bu torbayı nişanlıma verdim. Yatağın altında saklamasını söyledim. Aldığım çantaları ise kullanılmayan bir eve, bıçağı Milas'taki bir kahvehanenin klozetine, sopayı da evin yanına attım" dedi. Hırsızlıktan sabıkası olduğu da belirtilen katil kiracının babası Süleyman Kocagöz ile nişanlısı da gözaltına alındı.

Cinayet aydınlatılmadan önce üzülmüş rolü yapan Yüksel Kocagöz, kurbanlarının cenazeleriyle ilgili işlemleri de bizzat takip ederek, tabutu temin etmiş.

Ahmet BAYRAK Ğ Mehmet AKDEMİR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır