kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Valiye tazminat cezası
Bolu eski Valisi Nusret Miroğlu, tartıştığı genç kızı gözaltına aldırdığı için 500 milyon tazminat ödeyecek

Bolu eski Valisi Nusret Miroğlu tarafından 12 Kasım depremi sonrasında tokatlandığını iddia ederek tazminat davası açan depremzede Gülşen Güler 500 milyon lira manevi tazminat kazandı. Vali'nin Güler'i tokatlamadığına karar verilirken, tazminat kararının genç kızın gözaltına alınarak özgürlüğünün kısa süreli kısıtlanması nedeniyle verildiği belirtildi.

Bolu Asliye Mahkemesi'nde eski Bolu Valisi Nusret Miroğlu hakkında depremzede Gülşen Güler'in açtığı 10 milyar liralık manevi tazminat davasının karar duruşması dün yapıldı. Karar öncesinde görüşlerini açıklayan Miroğlu'nun avukatları, mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunda Vali'nin, Gülşen Güler'e tokat atmadığının ve provakotör demediğinin anlaşıldığını ifade ettiler ve davacı Gülşen Güler'in olay anında Vali'yi tahrik ettiğinin karar öncesinde gözönünde bulundurulması gerektiğini söylediler.

TOKAT YOK AMA...
Mahkeme Başkanı, bilirkişi raporlarına göre, Vali'nin Gülşen Güler'e tokat atmadığı ve provakatör demediği kanaatına ulaştıklarını belirterek, şöyle dedi: "Mahkeme heyeti, Gülşen Güler'in olay anında gözaltına alınmasını özgürlüğün geçici olarak kısıtlanması olarak kabul eden bilirkişi kararı doğrultusunda davalı Nusret Miroğlu'nun 500 milyon lira manevi tazminat ödemesine, bu tazminatın olay tarihiden itibaren biriken yasal faizleriyle tahsil edilerek davacıya verilmesine karar verdi." Mahkeme Başkanı, tazminatın az tutulmasının nedenini ise gerekçeli kararlarında açıklayacaklarını belirterek, yaşanan olayda Vali beye karşı bir tahrik olduğu kanaatinin oluşmasının etkili olduğunu da kaydetti. Manevi tazminat kazanan depremzede Gülşen Güler ise mahkeme çıkışında, kazandığı tazminatı depremzedelere dağıtacağını söyledi.

Kamuran ALAGÖZOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır