kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Suikast timi uyarısı
İstihbarat birimleri, Irak'tan gelecek sahte Amerikan pasaportlu 6 kişilik bir suikast timinin Türkiye'de eylem yapacağını belirledi

Irak'tan gelecek suikast timine mensup 6 kişinin Türkiye'de eylem düzenleyeceği belirlendi. Kimliği saptanan bir bombacının da aralarında yer aldığı suikast timinin yasadışı yollardan elde ettikleri ABD pasaportu taşıdığı saptanırken, Emniyet birimleri uyarıldı.

ŞAM'A GEÇTİLER
Emniyet Genel Müdürlüğü ilgili birimlerine bir uyarı yazısı göndererek, Irak'tan gelecek 6 kişilik bir grubun Türkiye'de kimliği belirsiz bir kişiye yönelik suikast düzenleyeceklerinin belirlendiğini duyurdu. Irak'tan ayrılan 6 kişilik suikast timinin Türkiye'ye gelmek üzere Suriye'nin başkenti Şam'a geçtikleri saptanırken, bu kişilerin yasadışı yollardan ABD pasaportu elde ettikleri ve Türkiye'ye girişte bu pasaportları kullanacakları tespit edildi.

Söz konusu grupta yeralan bir mühendisin adı belirlenirken, bu kişinin bomba uzmanı olduğu vurgulandı. Türkiye'ye suikast düzenlemek için gelen grubun üzerinde bol miktarda ABD Doları olduğu da kaydedildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, gümrük kapılarında görev yapan güvenlik birimleri ve ilgili diğer birimlerden konuya karşı dikkatli olunmasını istedi. ABD pasaportu taşıyan Irak uyruklu kişilere dikkat edilmesi talep edilerek, şüphelenilen kişilerin terörle mücadele, istihbarat ve Milli İstihbarat Teşkilatı görevlileriyle birlikte ortak sorgulanması talimatı verildi.

MUHTEMEL HEDEFLER
Türkiye'de gerçekleşen siyasi faili meçhul olayların büyük bölümünün aydınlatıldığını belirten bir emniyet yetkilisi, suikast timinin hedefinin yalnızca Türkiye ile bağlantılı düşünülmemesi gerektiğini, hedefin Türkiye'de bulunan ABD, İsrail ya da muhalif oldukları bir Arap devleti görevlisi veya kuruluşuna yönelik olabileceğini kaydetti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır