kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
KISA KISA KISA

Yunanistan ile doğalgaz işbirliği
Hazar Bölgesi ve diğer uluslararası kaynaklardan sağlanan doğalgazın Türkiye üzerinden, Yunanistan yoluyla Avrupa Birliği ülkelerine dağıtımını öngören memorandum Yunanistan doğalgaz Şirketi DEPA ile BOTAŞ arasında imzalandı. Anlaşmaya göre bu konuda Türkiye ile Yunanistan arasında bir boru hattı kurulması için teknik çalışma grubu kuruldu..Atina'da yapılan ilk toplantıda, BOTAŞ ve DEPA'nın, önümüzdeki 20 yıl için doğalgaz talep tahminleri ve imzalanmış doğalgaz anlaşması incelemeleri yapıldı.

Bankacılara uyarı: Bilgi sızdırmayın
Bankalar Birliği, dün sitesinden yaptığı açıklama ile banka çalışanlarına, "sektöre ilişkin açıklamalarda dikkatli olunması" uyarısı yaptı. Bankalara da gönderilen tebliğe göre, bir bankanın itibarını kırabilecek ya da şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olan ya da bu yolda asılsız haberler yayanlar hakkında hapis ve ağır para cezası hükmolunacağı hatırlatıldı. Tebliğin, bazı işadamlarına yönelik özel hesapların gazetelerde yayınlanması üzerine yapıldığı öğrenildi. Duyuru da özetle "Bu tür davranışlarda bulunanlar hakkında yasal yaptırımlar uygulanacak. Haklarında kesinleşen yargı ve idari kararlar olanlar bankalarda istihdam edilmeyecek. Bankalar, haklarında kesin yargı kararı bulunan veya idari kararla görevlerine son verilen kişiler hakkındaki bilgileri, diğer bankalara da paylaşacak" denildi.

Üç aylık bonodan yüzde 12 getiri
Hazine dün üç aylık bono ihalesi gerçekleştirdi, yüzde 57.33 ortalama bileşik faizle programladığı gibi 388 trilyon liralık bono sattı. İhalede ortalama yıllık basit faiz yüzde 47.99 olarak gerçekleşti. 25 Nisan 2001 vadeli bononun dönem faizi yaklaşık yüzde 12'ye denk geliyor. Aynı dönemde döviz kurları aylık olarak yüzde 1'in de altında değer kazanacak. Şubat ve Mart aylarında dövizin ortalama artışı yüzde 0.90, Mart ayında da yüzde 0.85 olacak. Üç aylık döviz kazancı ortalama yüzde 2.6 seviyesinde gerçekleşecek. Mevduat faiziyle birlikte getirisi ancak yüzde 5 civarına çıkabilecek. Bu durumda faizin getirisi dövizin iki katına çıkacak.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır