kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Zeytinoğlu göreve!
Bakanlık Eskişehir'de elektrik dağıtımı için Zeytinoğlu'na teklif götürdü

Danıştay'dan dağıtım ihalelerine yönelik iptal kararları arka arkaya gelirken, 1996 yılından sonra içinden çıkılmaz duruma gelen Ege Bölgesi'nde dağıtım ihaleleriyle ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Danıştay 10. Dairesi, TEDAŞ tarafından ihaleye çıkarılan 6 No'lu bölge İzmir-Manisa ile 8 No'lu bölge Eskişehir-Bilecik-Kütahya bölge ihalelerinin iptal edildiği açıklandı.

Bu kararla birlikte 1991 yılında Eskişehir bölgesinde Bakanlar Kurulu kararı ile görevlendirilen Tektar'ın sahibi Yavuz Zeytinoğlu'na da gündoğdu. Zeytinoğlu'nun avukatı Arman Onaran, bölgede dağıtım yapma işinin yeniden Zeytinoğlu'na önerildiğini belirterek, "Bizden fizibilite raporu istendi" dedi.

1991 yılında Bakanlar Kurulu karaıyla Senkom, Best AŞ, Tektar AŞ, Aydın AŞ ve Gökdere şirketlerine Ege Bölgesi'nin çeşitli illerinde elektrik üretim ve dağıtım yapma yetkisi için görev verildiği halde 1996 yılında iktidar değişikliğinin arkasından bu karar iptal edilmiş ve söz konusu bölgeler yeniden ihaleye çıkmıştı. Ancak Danıştay 10. Dairesi bu ihaleleri iptal ederek, "görevlendirmelerin kaldırılması ve yerine yeni ihale açılması için gerekli somut bir nedenin olmadığını" bildirdi.

RAPOR HAZIRLANIYOR
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Avukat Arman Onaran, "Yaklaşık bir ay kadar önce bu bölge yeniden Zeytinoğlu'na teklif edildi. Yeniden bir fizibilite raporu yapılması talep edildi. Şu anda o raporun hazırlıkları sürüyor" diye konuştu.

Mine ŞENOCAK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır