kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Hükümet Telekom satışını garantiliyor
Hükümet, Türk Telekom'da azınlık hisseye yönetim hakkı verilmesi için "mini" düzenlemeye gidiyor

Ekonomİk programın başarısı için hayati önemde kabul edilen Türk Telekom özelleştirmesindeki hukuki sorunların çözülmesi için mini bir yasal düzenleme yapılıyor. Telekom'da, yönetim hakkı devrini içeren ÖYK kararının yasal olmadığı gerekçesiyle yapılan itirazlar hem hükümetin hem de IMF'nin gözünü korkuttu.

Geçen hafta Ankara'dan ayrılan IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, Telekom satış ihalesi konusundaki kaygılarını gerek Devlet Bakanı Yüksel Yalova'ya gerekse Öİ Başkanı Uğur Bayar ve Telekomünikasyon Üst Kurulu Başkanı Fatih Yurdal'a iletti.

Türk Telekom'un özelleştirmesine ilişkin esasları düzenleyen 4161 sayılı yasaya bir ek madde eklenecek. Bu madde, "... diğer düzenlemeleri yapmaya Özelleştirme İdaresi ve Yüksek Kurulu yetkilidir" şeklinde formüle edilecek. Böylece, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun sadece özelleştirme kapsamındaki kuruluşlara ilişkin karar alma yetkisi bulunduğu, Türk Telekom'un özelleştirme kapsamında olmadığı, özel bir yasası bulunduğu, bu nedenle ÖYK'nın yetkili sayılamayacağı yönündeki hukuki itirazların da önüne geçilmiş olacak.

TELEKOM'a ilgi artıyor
Türk Telekom'un yüzde 33.5'lik hissesinin blok satışıyla, Deutsche Telekom'un yanı sıra İngiltere'deki büyük yatırım danışmanlık kuruluşlarının da ilgilendiği belirtildi. Türk Telekom'un Merrill Lynch'in organizasyonları çerçevesinde, ÖİB yetkililerinin, Almanya'dan sonra İngiltere'ye de gidebileceği ifade edildi. ÖİB yetkilileri, bazı ihale komisyonu üyelerini de katılımıyla, bu hafta sonunda ya da gelecek hafta Deutsche Telekom'un daveti çerçevesinde Almanya'ya gidecek.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır