kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
İngiliz mahkumlar F tipine razılar!
İngiltere, isyan çıkaran mahkumlar için "H tipi" cezaevi yaptı. Bu mahkumlar aftan yararlanamıyor

İngiliz İçişleri Bakanlığı, bir dönem başını oldukça ağrıtan cezaevi sorununa yeni bir çözüm getirdi. Buna göre sürekli isyan çıkarıp diğer mahkumlar arasında karışıklığa neden olan mahkumlar, yeni inşa edilen özel bir cezaevine nakledildi. Bu "H tipi" cezaevi, ülkenin kuzeyindeki Yorshire'da bulunan Wakfield cezaevinin içine yapıldı. Yargıçlar tarafından "ıslah olmayacağına" karar verilen 136 mahkum, geçtiğimiz hafta içinde H tipine yerleştirildi.

NEFES ALDIRMIYORLAR
2 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan H tipi cezaevi, günün 24 saati devriye gezen "robokoplar" tarafından gözetleniyor. 5 metre arayla yerleştirilen elektronik dedektörler ve ısıya duyarlı kameralar, mahkumların her hareketini kaydediyor. Mahkumlar, 6 robokop gözetiminde tek tek hava almaları için bahçeye çıkarılıyor ve hiçbir mahkum bu sırada bir diğerini görmüyor. Haftada yalnızca bir ziyaretçi kabul etmelerine izin veriliyor.

Ziyaret, 1 saat süreyle aralarında cam bir bölmenin bulunduğu özel bir odada yine robokopların gözetimi altında gerçekleşiyor. H tipi cezaevine nakledilen mahkumlar, aftan, yani ceza indiriminden yararlanamıyor. İngiliz yasalarına göre "af", mahkumun affedilmesi değil yalnızca cezasının indirilmesi anlamına geliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır