kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
İtalyanlar'ı büyüleyen Türk lolitası
Milano'da 40 aday arasından seçilerek Lolita rolünü kapan Türk kızı Elif, eleştirmenlerden büyük övgü aldı

Elif Mangold, 18 yaşında bir Türk kızı... Milano'da Küçük Tiyatro'da tıkabasa dolu salonun önünde oynadığı 'Lolita' rolü ile seyircinin ve eleştirmenlerin büyük beğenisini topladı. Turizmci Türk bir anne ile NATO'da görevli Alman subayı bir babanın kızı olan Elif, tiyatro hayatına ilk adımını da 'Lolita' ile atmış oldu. Ünlü İtalyan tiyatro yönetmeni Luca Ronconi'nin Vladimir Nabokov'un romanından sahneye uyarladığı oyunda Elif, başarılı bir oyun çıkardı.

2001 yılının lolitası olarak gösterilen Elif, Lolita'nın dünya prömiyerindeki heyecanını ve bu rolü nasıl aldığını Sabah'a anlattı: "Babam geçen sene Napoli'deki NATO üssünde görevliydi. Bir ajans Amerikan İngilizcesi konuşan bir kız arıyordu. 40 yabancı kızın arasından seçildim."

'BAŞIMA ANKA KUŞU KONDU'
"Ben hayatım boyunca tiyatroya seyirci olarak bile gitmedim. Nabokov kim, Küçük Tiyatro nerede bilmiyordum. Başıma anka kuşu kondu. Roncoli ile çalışmak isteyen binlerce oyuncu var" diyen Elif'in 40 yıllık oyunculara taş çıkartan başarısından İtalyan gazeteleri de övgüyle söz etti.

Soyunma odasında Yazar Vladimir Nabokov'un oğlu Dimitri Nabokov da Elif'i ilk kutlayanlar arasındaydı. Profesör Humbert'in üvey kızı Lolita ile aşk ilişkisini anlatan bu piyesi Elif, "Lolita deneyimlerini çok erken yaşamış bir insan. Ancak kendimle hiçbir benzerliğimi bulamıyorum" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır