kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Cimbom şiir gibi
Antalya Kupası'nda ter atan G.Saray, Almanlar'a top göstermedi. İki golü atan Jardel ve Capone'nin birer şutları da direkte patladı

Okan-Suat-Emre gerçekten felaket adamlar. Top nerede bunlar orada. İlk 20 dakika Werder Bremen'in G.Saray kalesine gidememesinin nedeni bu üç bionik bücür. Heryere ayaklarını sokuyor ve rakip oyuncuları anormal rahatsız ediyorlar. G.Saray ataklarının başlangıç noktası da bu oyuncular. Rakipten çaldıkları her topla, kurşun gibi karşı kaleye gidiyorlar.

5. dakikada Okan'ın Serkan ile ortaklaşa geliştirdiği atak G.Saray'ın ilk tehlike sinyaliydi. G.Saray'ın gol arayışları maçın tamamında sürdü. Jardel 25'te sahne aldı. B.Hakan'ın ortasına kafayı çaktı ama top direkten döndü.

Bunun ardından Bay Gol bir süre istirahate çekildi ve kendisini kaybettirdi! Ta ki 44. dakikaya kadar. Okan sağdan geldi ortaladı, Jardel arka direkte kafayı vurdu ve gol. Aslında direkler izin verseydi G.Saray ilk yarıda fark yapardı. 45'te de Capone'nin de nefis bir şutu direkten döndü.

Werder Bremen ilk 45 dakikada G.Saray kalesine iki kez gelebildi ama kötü vuruşlar yüzünden sonuç alamadı.

Taraftarı mutlu ediyorlar
G.Saray ilk yarıda hem pozisyon hem de futbol kalitesi olarak rakibine karşı tartışılmaz bir üstünlük kurdu. Takım koşuyor, boğuşuyor ve gol atıyor. 1-2 oyuncu bekleneni veremese de göze batmıyor. Sarı-kırmızılı taraftarları mutlu eden de işte bu görüntüydü.

İkinci yarıda da sahada farklı bir şeyler yoktu. G.Saray gol sayısını arttırmaya çalışıyor, Werder Bremen de gücü yettiğince direniyordu. Altın kafa Jardel, "Golcü değil" dedikodusu yapanlara 52'de bir yanıt daha verdi; Hakan'ın ortasını bu kez direğe değil, ağlara yapıştırdı.

Fark ikiye çıktıktan sonra bile G.Saray oyunu bırakmadı. Lucescu'nun oyuncu değişikleri de bu görüntüyü etkilemedi. Çünkü girenler çıkanları hiç aratmadılar. G.Saray artık bir şablon oluşturmuş, oyun düzenini yerleştirmiş. Her futbolcu görevini biliyor. Teknik kapasiteleri de fevkalade yüksek. Oyunu istedikleri gibi yönlendiriyorlar.

Antalya'da iki maçını seyrettiğim G.Saray, hem lig ve hem de Şampiyonlar Ligi için son derece olumlu sinyaller verdi. Herşeyden önce sezon başındaki gibi sakatlık problemleri yok. Şu anda her oyuncusu hazır durumda. Fizik olarak belirli bir düzeye ulaşmışlar. Kendilerine güvenleri tam. Bunun yanısıra yılların kazanma alışkanlığı da var. Her maça kazanmak için çıkıyorlar.

Antalya'da tribünleri doldurmalarının nedeni de bu gürbüz futbollarıydı. İzleyen zevk alıyor, G.Saraylı oyuncular da bu keyfi onlarla paylaşıyor.

SANLI SARIALİOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır