kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
KISA KISA KISA

"Gün gelecek şov operasyon bitecek"
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı, ANAP'lı Turhan Tayan, 2000 yılına damgasını vuran ve 2001 yılında da devam eden yolsuzluk soruşturmalarının ve operasyonlarının hukukun dışına taşılarak yürütüldüğünü savundu. Bursa'da konuşan Tayan, şöyle dedi: "Son günlerde yoğun şekilde, tabiat olayları ve hayvan isimleriyle adlandırılan operasyonlar yaşanıyor. Bu operasyonlar, hazırlık soruşturmasının gizliliği ilkesinin yok edildiği yöntemlerle sürdürülmektedir."

Yaşanan bu gelişmelerin, halkın ve ekonomi çevrelerinin moralini bozmamasını isteyen Tayan, "İnsan hak ve özgürlüklerinin yok edildiği, birtakım duygusal yaklaşımlar ve popülist hareketlerle, şova yönelik, hukukun katledildiği yaklaşımlarla geride kalacağı bir gün gelecektir" diye konuştu.

'Gelişi güzel tartışma zararlı'
Başbakan Bülent Ecevit, Beyaz Enerji Operasyonu ile ilgili "gelişi güzel tartışmaların adalete gölge düşürebileceğine" dikkat çekti. Ecevit, bir gazetecinin, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'in enerji ihalelerinde baskı yaptığı yönündeki sanık ifadelerini hatırlatması üzerine şunları söyledi: "Sayın savcıların da bildiğiniz gibi demeçleri var. Bu konuların kamuoyu önünde böyle gelişi güzel tartışılmasının adalete gölge düşürülebileceğinden kaygı duyuyorlar. Bu konuda kamuoyunu yönetenlerin dikkatli davranmasını salık veriyorlar. Onun için şu aşamada bir şey söyleyecek durumda değilim. Yargı işliyor." Ecevit, Ersümer'in istifasını isteyip istemeyeceği sorusu üzerine de, "Bu noktalara girmek istemiyorum" demekle yetindi.!


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır