kapat

21.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Rüşveti az buldu ihbar etti
Beyaz Enerji Operasyonu'nda düğmeye basılmasını sağlayan ihbarın TEAŞ yöneticilerinden geldiği, ihbarcının da operasyonun sanıkları arasında bulunduğu öğrenildi

Jandarma yetkilileri, olayın rüşvet kavgasının sonucu ortaya çıktığını ifade ettiler.

Jandarma yetkililerinin verdiği bilgiye göre, düğmeye basılmasını sağlayan ihbar öyküsü şöyle gelişti: Yaklaşık 5 ay önce kimliğini açıklamayan bir kişi jandarmayı arayıp, bazı yöneticilerin isimlerini vererek, rüşvet aldıklarını söyleyip telefonu kapattı. İhbarı ciddiye alan jandarma, önce arayan numaranın tesbitini yaparak dinlemeye aldı, sonra da ihbarcının kimliğini belirledi.

100 bin dolar verince
Arayan kişinin TEAŞ yöneticilerinden biri olduğu ve rüşvet paylaşımında kendisine adaletsiz davranılarak 100 bin dolar eksik verilmesine öfkelenip ihbarda bulunduğu ortaya çıktı. Kimliği ortaya çıkınca olayı ayrıntılarıyla anlatan ihbarcı, operasyon çerçevesinde gözaltına alınan sanıklardan biri oldu.

1 milyon dolar neki
Gözaltında sorgulandıktan sonra tutuklanan TEAŞ yöneticilerinin aldığı rüşvetin bir milyon doları bulduğu hesaplandı ve bu rakam sorgu sırasında sanıklara da soruldu. Ancak Devlet eski Bakanı Birsel Sönmez, bu soruya ilginç bir cevap verdi: "Bir milyon dolar ne ki! Şimdi arayayayım, söyleyeyim, getirsinler bir milyon doları dağıtsınlar buradaki çocuklara..."

"Buradaki çocuklara" sözüyle jandarma erlerini işaret eden Sönmez, sorgucuların "Ne demek istiyorsunuz?" diye tepki göstermesi üzerine "Yanlış anlamayın, ben örnek vermek ve bu paranın böyle yüksek fiyatlarla iş yapılan bir sektörde ne kadar önemsiz olduğunu anlatmak için bu sözleri söyledim" dedi.

Ünsal ERGEL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır