kapat

15.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İmparator manken gibiydi
Milan'ı ezip geçen Fiorentina'yı üst sıralara taşıyan Fatih Hoca İtalyan basınının yine flaş adamıydı. Gazeteler İmparator'u şöyle anlattı: Sahaya manken gibi geldi. Bu da kazanacağının göstergesiydi

İMPARATOR Fatih Terim, İtalya'yı yine ayağa kaldırdı... Teknik direktörlüğünü yaptığı Fiorentina'yı İtalya'da üst sıralara doğru hızla taşıyan başarılı teknik adam, 250 milyon dolarlık Milan'ı da 4-0 gibi muhteşem bir skorla dize getirerek "Çizme"de bir kez daha günün adamı oldu.

Dün İtalyan gazetelerinde flaş adamdı Terim... Gazetelerde, Terim'in "4 golü muhteşem bir oyunla birleştirince ortaya harika bir futbol ve harika bir sonuç çıktı" sözleri geniş yer buldu. Maçtan sonra Türkiye'ye gittiği için basın toplantısına katılamayan Fatih Terim, açıklamasını kulübün Basın Sözcüsü Maccelati'ye yaptırırken, "Kazanmaya layık bir oyun oynadık. Tüm takımı kutluyorum. Milan gibi iyi bir takımı 4-0 yenmek çok önemli. Bu Fiorentina'da ruh, yürek ve futbolun tüm gerekleri vardı. Bir teknik direktör daha fazlasını isteyemez" dedi.

İşte İtalyan basınında imrarator Fatih Terim...
"Heyecanlı bir maç: 4-0. Milan yok oldu" başlığının altında "Nuno Gomes, Cois, Chiesa ve Rui Costa... Büyük bir şov, müthiş goller ve Menekşeler artık ikinci" ifadesini kullanırken "Fiorentina'nın Türk hocası Milan'ı hezimete uğrattı" diye yazdı.

İstanbul'dan gelen büyücü yorumu yapan La Gazzetta, "Terim'in kazanacağı daha sahaya girdiği anda belli oldu. Zaccheroni elleri cebinde sahaya girdi. Terim ise o beyaz çizgi üzerinde yarım bir daire çizerek yürüdü. Adeta bir zafer turu attı. Bütün gazeteciler Terim'i fotoğraflamak için yarışırken Zaccheroni'nin çevresinde kimsecikler yoktu. İmparator Pitti Uomo'ya (İtalya'nın en ünlü moda evi) layık giyinmişti. Son moda bir manken gibiydi. Gri eşarbını modaya uygun bir biçimde bağlamıştı. Ellerinde deri eldiven vardı. Sanki bir bayram kıyafeti ile sahaya gelmişti. Bu da kazanacağına olan inancının göstergesiydi. Terim maçtan sonra sahayı terk etmekle aceleci davranmadı. Maçtan sonra futbolcularını kucakladı. Tribünlere öpücükler yolladı. Büyük zaferin keyfini çıkardı" diye yazdı.

"Terim Zaccheroni'yi işinden çıkardı" ifadesiyle Milan Teknik Direktörü'nün koltuğunun bu yenilgiyle iyice sallandığını vurguladı. "Gori Terim'e deli oluyor" başlığını kullanan Corriere Dello Sport, soyunma odasına inen Başkan Cecchi Gori'nin Fatih Terim'i kucaklayarak, "Hiç bu kadar memnun olmamıştım. Son derece duygulandım. Bu gördüğüm en güzel Fiorentina" dediğini yazdı.

Tuttosport da iki teknik adamın çekişmesini ön plana çıkardı. "Terim Milan'ı ve Zaccheroni'yi sildi attı" başlığını kullanan gazete, "Terim'in takımı, bu skorla ligde ikinci sıradaki Juventus'a bir gece için de olsa yetişti. Bu gece (dün gece) için de olsa lig şampiyonluğunu hayal edebilirler. Milan, bu aşağılayıcı yenilgiden sonra şampiyonluk rüyalarını bir kenara bırakmak durumunda" yorumunu yaptı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır