kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Donatella donattı
Donatella Versace kendi saray yavrusu evinden özendi, Avustralya'da baştan aşağı kendi tasarımlarıyla ve zevkiyle donattığı bir otel yaptırdı

Modacılar artık yalnızca giysilerle yetinmeyip, akla gelebilecek her şeye imza atıyor. Bir düşünün; parfüm, ayakkabı, aksesuvar, makyaj artık hep onların alanı. Dahası, tasarımcıların tabağından yemek yiyip, bardağından içmek, duvarları onların boyalarıyla süsleyip, imzalı yastıklarda uyumak artık olağan.

Donatella Versace, işi daha da ileri götürüp, kendi imzasıyla süslediği tasarımları kendi mekanında kullanmaya karar verdi. Barok fantezi olarak tanımlanabilecek stilini Avustralya'da açtığı Palazzo Versace yani Versace Sarayı'nda uyguladı. Palazzo oteli, 15 Aralık 2000'de açıldı.

Avustralya'da 'Gold Coast' yani Altın Sahil olarak bilinen Brisbane-Queensland'de kurulan gösterişli Palazzo Versace'nin kendi limanı bile var. Ağabeyi Gianni Versace'nin öldüğü 1997 yılından beri şirketin tüm işlerini yürüten Donatella, açılıştan önce tabii ki dünya çapındaki ünlüleri çağırarak müthiş hava yaptı. Versace'nin tarzı bilindiği gibi 'ne kadar çoksa, o kadar iyidir' sloganı üzerine kurulu. Conde Nast Traveller dergisi, benzer projelerinin ilki denilen Palazzo'yu şöyle tanımlıyor: "Miami pırıltısıyla Las Vegas aşırılığının birleşimi; üzerine de biraz Disney tipi inandırıcılık efekti katılmış."

KEMPİNSKİ İŞLETİYOR
Versace ailesi kendi evlerini de aynen bu ihtişam ve gösteriş ruhuyla dekore etmişti. Gianni'nin neoklasik mimariye olan hayranlığı ise neredeyse efsane oldu. Madonna bile onun Miami Beach'teki evinde özel fotoğraf çekimleri yapmıştı. Ailenin İtalya'da, Bellagio'daki mini sarayındaki mermer merdivenlerdeki fotoğrafları ise sık sık basında yer aldı. Versace kardeşlerin Milano'daki apartmanları da müze gibiydi. Dolayısıyla Avustralya'daki Palazzo inşaatında yapılan anormal harcamalarla ve obsesifliğe varan detaycılıkla ilgili dedikoduların kaynağı oldu. Otelin 250 milyon dolara mal olduğu söyleniyor.

Dünyanın ilk altı yıldızlı oteli olmayı amaçlayan Versace resort'unda 205 otel odasının 59'u suit. Çırağan Sarayı'nın yanı sıra Paris'te Hotel Royal Monceau ve Berlin'de de Adlon'u işleten Kempinski, Versace'nin de işletmesini üstlenmiş. Ama estetik bakımından her şey ama her şey Versace tadında... Yüzlerce kilometrekareyi kaplayan mozaikler, İtalya'dan bu iş için özel olarak getirtilen zanaatkarlar tarafından döşendi. Kişiye özel bar ve uşak, hizmetçi servisi de var. Versace ortamından ayrılamayacak kadar zengin ve işsiz olanlar içinse 72 apartman dairesi satılık. Fiyatlar mı? Double oda 660 Avustralya dolarından (244 milyon lira) başlıyor ve 4 bin Avustralya dolarına (1 milyar 480 bin lira) kadar çıkıyor!

Palazzo Versace, Sea World Drive, Main Beach, Queensland, 4217 Avustralya http://www.palazzoversace.com.au


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır