kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nişantaşı'nda Venüs limanı
Ristorante Porto, İtalyan mutfağının lezzetini Nişantaşı'na taşıdı. Penne, pizza, tiramisu limanda

Akdeniz esintilerini sırtına alıp, mavi suların İtalyan mutfaklarına getirdiği lezzeti tatmayı kim sevmez? Üzülmeyin, bunun için öyle çok uzaklara gitmeye gerek yok. Nişantaşı'nda açılan Ristorante Porto Venere, sizi Venüs Limanı'na kadar götürecek. Adını İtalyan Rivierası'ndaki bir liman kasabasından alan restoran, tahmin ettiğiniz gibi makarna ve pizza diyarı. Hem de İtalyan Şef Elio Bevilacqua'nın elinden. Tabii hepsi bu kadar değil. Akdeniz'in sularından boşuna söz etmedik. Bunun da hikmeti deniz mahsulllü makarnalar. En spesiyali ise Ege kum midyeleriyle yapılan Penne Alla Pirata. Napoli usulü pizzadan, hele ki Barolo şarabı ile fırınlanan bonfile Arrosto Al Barolo'dan tatmadan olmaz. İtalyan şef, Nişantaşı müdavimleri için her gün değişen özel yemek çeşitlerini hazırlamayı da unutmuyor. Ne lazım, aynı mönü bıkkınlık verir diye günlük mönüyü bulundurmakta yarar var. İtalyan, Türk ve Fransız şarapları da cabası. Tatlı mı dediniz? Özel bir formül ile yapılan tiramisu ile orman meyveleriyle süslenmiş Panna Cotta tavsiye edilir. Restoranın girişinde yer alan cafe bölümünde, gazete veya dergilerinizi günün her saati özel kahve ve sıcak içecekler eşliğinde okuyabilirsiniz. Bar bölümü ise DJ ve canlı müzik eşliğiyle sabahın erken saatlerine dek açık. Adres: Mim Kemal Öke Cad. No: 9 Nişantaşı,

Tel: (212) 225 46 40/41

Raclette yiyin, Zürih'e gidin
İtalya kıyılarına gittiniz. Gelin şimdi de bir dağ havası alın, rotanız Alp dağları olsun. İsviçre'de yeşilin yüzlerce tonuyla dokunan bu oksijen deposundan çıkan et ve peynirlerin tadını düşünebiliyor musunuz? Zor değil. Adres ise çok yakınınızda: Swiss Chalet Restoran. İsviçre mutfağının Türkiye'deki temsilcisi olan restoran, 100 yıllık bir dağ kulübesinde 7 yıldır hizmet veren bir 'Alp dağları geleneği'. Raclette ve peynir fondue, mönüde tadılması şart olan çeşitlerden yalnızca ikisi. Kış ayları süresince salı günleri hariç her gün saat 19.30-23.30 saatleri arası hizmet veren lokantanın bugünlerde bir de kampanyası var. 28 Şubat'a kadar bu lokantada yemek yerseniz, İsviçre gezisi kazanabilirsiniz. Şartı, burada bir anket formu doldurmak ve soruları doğru yanıtlamak. Şanslı iki kişi, Swissair ile ücretsiz olarak Swissotel Zürih'te ağırlanacak.

Tel: 0 212 326 11 00

Fasıllı, tangolu sofraya buyrun
Üç katlı, cumbalı tipik bir Rum Tüccar Konağı, restore edilerek yemeyi, içmeyi sevenlerin hizmetine sunuldu. Yapıya aldanıp, Rum yemekleri aramayın. Duvarlardaki tablolarda ve perdelerde Osmanlı izlerini görmek mümkün. Burası Türk mutfağının geleneksel yemeklerinin, dillere pelesenk mezelerin mekânı. Kadıköy Antikacılar Sokak'taki Günizi restoranın giriş katında bar var. Binanın arka kapısı ise genişçe bir avluya açılıyor. Bu bölüm yakında bir kış bahçesine dönüşecek. İkinci kat ise restoran olarak düzenlenmiş. Cuma ve cumartesi geceleri, Türk Sanat Müziği ve fasıl sevenlere ithaf olunur. Günizi'nde tango meraklılarını da sevindirecek bir program var. On beş günde bir perşembe geceleri tango şöleni düzenleniyor. Diğer geceler ise piyano tutkunları için.

Tel: 0 216 347 46 05


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır