kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeni yıla doğru patiyle başlayın
Tüm köpekseverlere iyi yıllar dileriz. Köpeğinizin yeni yılını kutladınız mı? Hiç başını okşamaya, pati verdirmeye filan gerek yok. İşte size 2001'de köpeğinizle birlikte yapmanız gerekenler listesi...

1.Bahçenizde ona da yer ayırın
Köpeğinizin canı mı sıkılıyor? En sevdiği şey tünel kazmak biliyoruz. Bahçenizin mahvolmasını istemiyorsanız, kocaman koliler bulun, köpeğinize tüneli siz yapın. Bahçede ağaç varsa daha iyi; eski bir lastiği ağaçtan sallandırın, diğer ucunu da toprağa çakın. İçinden geçmeye bayılacak.

2.Parti yapın
Doğumgününde köpeğinize parti verin. Tüylü arkadaşlarını çağırın. Kendi kemiklerini yanlarında getirsinler. Köpeklerin sahipleriyle siz de iyi vakit geçirmiş olursunuz. Hep beraber frizbi oynarsınız.

3.Yeni numaralar öğretin
Sevgili köpeğinize yemek yerken bile yere yatmayı öğretebilirsiniz. Pati vermek bir köpeğin en kolay yaptığı işlerdendir. Ailenizi veya arkadaşlarınızı etkilemek için kendi 'numara' listenizi çıkartın.

4.Bakımı ihmal etmeyin
Ne zamandır yapmanız gerekiyor, biliyorsunuz, ama zaman kalmıyor işte... Olmaz. Haftanın bir gününü köpeğinizin sağlığına ve bakımına ayırın, takvime işaretleyin. Kulak temizliği, diş kontrolü, banyo. Uzun tüylüleri her gün fırçalamak lazım. Alet edevatınız tam mı?

5.Farklı yoldan yürüyün
Hep aynı saatte aynı yerleri arşınlamaktan bıktınız mı? Köpeğiniz de öyle. Belki o da alışveriş merkezlerini filan gezmek istiyor, park yerindeki arabaları koklamak istiyor. Siz iyisi mi yolunuzu da, saatinizi de değiştirin.

6.Kıyafet alın
Köpekler de tüylerinden sıkılabilir. Zaman zaman ona renkli şeyler giydirmeyi denediniz mi? Ayakkabı, rahat bir kazak? Kıyafet fikrinden hoşlanmadıysanız, yeni tasma alın bari!

7.Birlikte fotoğraf çektirin
Flaşlardan hazzetmiyorsa siz de gündüz vakti çektirin. Yaratıcı bir resim istiyorsanız, daha önce hayvanlarla çalışmış, usta bir fotoğrafçı ayarlamalısınız.

8.Ona da yemek pişirin
Köpeğiniz illa kemik yiyecek, marketteki tatsız tuzsuz krakerlerle idare edecek diye bir kural yok. Onun için de özel mönü düşünün. Artık ciğerli bisküvi mi olur, köfte pilav mı; orasını bilemeyiz.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır