kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gerekli şeyler
Yontma sanatı

Evde oturan ve her türlü aktiviteden sıkılanlar için bir önerim var bu hafta. Tabii bu arada hafta sonunda alternatif eğlence arayanların işine de yarayabilir. Her yerde yapı malzemeleri satan büyük merkezler açıldı. Gidiyorsunuz, istediğiniz boyda, renkte, kalitede bir tahta kestiriyorsunuz, sonra o tahtayla isterseniz sehpa, isterseniz tabure yapıyorsunuz. İnanmayacaksınız ama koltuk yapanlar bile var. Tabii ucuza da geliyor. Eve gelenlere de "Bakın bunu ben yaptım" deme zevkini yaşıyorsunuz. Fena öneri değil, ne dersiniz?

BOZUK PARA SENDROMU
Bu ülkenin en büyük problemini ben kendimce çözdüm: Bozuk para. Taksiye biniyorsunuz mesela, 750 bin lira tutuyor. Bir milyon veriyorsunuz, şoför soruyor: "Bozuk para yok mu?" Taksiye vermek için bozuk para yoksa hemen kendinizi bir büfeye atıyorsunuz, "Bozuk para?" "Vallaha yok kardeşim." Bu esnada hemen açıp kasayı gösteriyor. Peki kimsede bozuk para yoksa hepsi nereye gidiyor diye soracaksınız. Bilemem ama kendi iyiliğiniz için uyguladığım yöntemi sizlere de önereceğim. Öncelikle market alışverişlerinde sakın ha iyi niyetli davranıp bozuk para vermeyin, bırakın bozsunlar. Sonra aldığınız her kuruşu üşenmeyin çantanızda biriktirin. Akşam eve gidince bir kenara atın. 15 gün içinde bozuk para derdiniz bitecek.

SADE'NİN YAŞGÜNÜYMÜŞ
Yıllar geçip gitti, biz Sade'yi dinlemekten sıkılmadık. 'This is no ordinary love' sözlerini bilmeyen bir tek kişi bile olmadığına eminim. Yeni albüm de çıkınca hepten iptal olduk. Roll dergisi albüm için "En kötü şarkısı albümün çıkış şarkısı" diyor. Gerisini düşünün artık. İşin doğrusu ben hâlâ albümü alamadığım için gidip müzik marketlerde falan çalmasını bekliyorum. Fakat 16 Ocak gününün Sade'nin doğumgünü olduğunu öğrenince "Tamam" dedim, "Artık bu albümü almanın zamanı gelmiş." Uzaktan da olsa yaşgünü hediyesi babında.

ARİF'İN TAKVİMİ
15 Ocak Pazartesi: Venezuella Öğretmenler Günü. Oyuncu Nubar Terziyan öldü (1994)

16 Ocak Salı: Benny Goodman Orkestrası ilk konserini verdi (1960).

17 Ocak Çarşamba: Ankara'da ekmek karneye bağlandı (1942). Fenerbahçe ile Galatasaray ilk defa karşı karşıya geldiler (1909). Skor, FB:0 - GS:2.

18 Ocak Perşembe: Bayan İndra Gandhi Hindistan başkanı oldu (1966)

19 Ocak Cuma: Beyaz Kelebekler trafik kazası geçirdi, yanarak öldüler (1970).

20 Ocak Cumartesi: Oyuncu Bedia Muvahhit öldü (1994). Çırağan Sarayı yandı (1910). ODTÜ süresiz olarak kapatıldı (1971).

21 Ocak Pazar: Audrey Hepburn öldü (1993). Markiz pastanesi kapatıldı (1980). (Parantez Gazetecilik ve Yayıncılık Ltd. / Arif Takvimi)

Aslı E. Perker


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır