kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Başbakanlık'ta alarm
Başbakanlık merkez binasının bulunduğu cadde, canlı bomba eylemlerine karşı tel örgülerle çevrildi ve yayalara kapatıldı

Ankara'da kent trafiğinin yoğun olduğu Bakanlıklar semtinde bulunan ve pekçok protesto gösterisinin adresi olan Başbakanlık merkez binası, güvenlik çemberine alındı. Cezaevlerindeki eylemlerle artan terör olayları nedeniyle Başbakan Bülent Ecevit ve bakanların koruma sayısı ikiye katlanırken, Başbakanlık binasının bulunduğu caddede de güvenlik önlemleri artırıldı. Araç trafiğine kapalı olan cadde, yaya trafiğine de kapatıldı. Başbakanlık merkez binası ve Yargıtay binasının bulunduğu Vekaletler Caddesi ile Güvenpark'ı birbirine bağlayan caddedeki yaya trafiği olası terör olaylarını önlemek amacıyla kesildi. Kaldırımlara çiçeklikler konuldu, arkasına tel örgü çekildi. Giriş çıkışı denetlemek için Başbakanlık koruma memurları da, caddenin girişinde görevlendirildi.

YARGITAY TEPKİLİ
Başbakanlık binasının yanındaki Devlet Bakanlıkları binasına gelen ziyaretçiler ise, bundan böyle arka kapıdan girecekler. Bakanlıklar binasının Başbakanlığın yanındaki kapısından sadece bakanlar giriş yapabilecek.

Yeni güvenlik sistemi, Başbakanlık binasının karşısında bulunan Yargıtay'a giriş çıkışı olumsuz etkiledi. Yargıtay'a girmek üzere gelen ziyaretçiler, Başbakanlık korumaları tarafından caddeye alınmayınca tartışmalar çıktı. Yargıtay'ın karara tepkili olduğu ancak Başbakanlık Müsteşarlığı'nın güvenlik amacıyla kararından vazgeçmeyeceği öğrenildi. Başbakanlık binasına girişi ve çıkışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Bülent Ecevit'e de, bundan vazgeçmesi, açıklamalarını bina içinde yapması önerildi.

ERHAN SEVEN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır