kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Prof. Beyaz taburcu
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyaz, "Din ile devlet çatıştırılmak isteniyor" dedi

Uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralanan Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, dün taburcu edildi.

Dinin yanlış yorumlanmasından dolayı tehlikeli bir durum yaşandığını ifade eden Beyaz, hastane kapısında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Din ile devlet çatıştırılmak istenmektedir. Bu son derece yanlıştır, temelsizdir. Düşman unsurlarının tutumunun neticesidir. Nisa Sure'sinin 59. Ayeti şöyle buyuruyor: 'Ey inananlar; Allah'a itaat ediniz, peygamberinize itaat ediniz. Ve sizden olan devlete, devlet adamlarına itaat ediniz.' Şimdi birileri diyor ki, 'Bu devlet bizden değildir. Bu devlet gavurdur. Biz bu devlete karşı cihat açtık. Biz bu devletin kanunlarına uymayız'. İşte yanlışlık buradadır. Bu devlet bizim devletimiz değil mi? 70 bin camimizde ezanı okutan, 100 bin din görevlisine maaş veren, namusumuzu, canımızı koruyan bu devlet değil midir?"

Devlete "gavur" diyenlerin yoldan çıkmış olduğunu kaydeden Beyaz, "Böylesine yoldan çıkmış grupların birtakım siyasi tasallutuyla karşı karşıyayız. Bu tasallutun bir kıvılcım halinde Beyaz'a yansımasıdır" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır