kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Operasyon savcıların işi
Sadettin Tantan,"Bu işlerde gizlilik esastır. Devletin zirvesindekilere bilgi verirsek, işlerini yapamazlar" dedi

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Beyaz Enerji Operasyonu ile ilgili son noktayı koydu. DGM Savcısı Talat Şalk'ın operasyonu başlattığı doğrulayan Tantan, "Yasanın amir hükmü açıktır. Operasyon emrini zaten sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin savcıları verebilir" dedi.

Tantan, SABAH'a yaptığı değerlendirmede, son günlerde büyük tartışmalara yol açan Beyaz Enerji Operasyonu'nun diğer çalışmalardan farklı bir tarafının olmadığını kaydetti ve operasyonda ilk olarak kendisinin haberi olduğunu söyledi. Jandarma'nın kendisine bağlı olması nedeniyle ilk bilgiyi verdiğini de sözlerine ekledi.

BASIN DİKKAT ETMELİ
Tantan, operasyonla ilgili çok detaylı bilgi almadığını vurgularken Başbakan ve Başbakan Yardımcılarına bilgi verilmesinin gerekli olmadığını da belirtti: "Her operasyondan devletin zirvesine bilgi verirsek, kendi işlerini yapamazlar. Onları da birer komiser gibi bu işin içine sürüklemiş oluruz. O zaman asıl görevlerini yapamazlar."

Sadettin Tantan son günlerde basında çıkan haberlerin pek çoğunun gerçekleri yansıtmadığını ifade etti: "Gerçekçi bilgiler savcının iddianamesini hazırlamasından sonra ortaya çıkacaktır."

ANAP İzmir eski Milletvekili Erol Güngör'ün oğlunun öldürülmesine ilişkin polis çalışmasını tekrar başlattığını doğrulayan Tantan, konuyla ilgili gelişmeleri şöyle anlattı:

"Sayın Güngör olayın en iyi takipçisi, bu yüzden ortak bir çalışma yapılacak. Onun bilgileri ışığında dosya tekrar incelenecek."

Ünsal ERGEL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır