kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hoca Allah'a sığındı
İki siyasi yasaklı Erbakan ve Navaz Şerif, umrede birlikte ibadet etti. Erbakan 14 günde 35 saat "teheccüd", 28 saat "teravih" namazı kıldı, 70 saat Kuran okudu

Kapatılan Refah Partisi'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan 14 günlük umre ziyaretinde, sürekli namaz kıldı, dua etti ve Kuran okudu. Erbakan, Pakistan'ın siyasi yasaklı devrik başbakanı Navaz Şerif ile umrede buluştu. Erbakan'ın umre ziyaretine eşlik eden yakın çevresinden ve Erbakan'ın döndükten sonra verdiği yemeklerde anlattığı anıları dinleyenlerden alınan bilgilere göre, 14 günlük umre ziyareti boyunca her gün 5 vakit namazın dışında şükran namazları, her akşam teravih namazı, her gece de teheccüd namazı kıldı.

KRAL'IN ÖZEL KONUĞU
Erbakan Hz. Muhammed için farz ancak ümmet için sünnet olan ve "nafile namazların en sevaplısı" olarak kabul edilen "teheccüd" namazını her gece yarısı saat 01.00'den sonra kıldı. Erbakan her gece 10 rekat namaz kıldıktan sonra her namazdan sonra bir saat de dua okudu.

14 günde tam 35 saat teheccüd ve teravi namazı kılan Necmettin Erbakan, her gün beş saatini Kuran okumaya ayırdı ve umre boyunca toplam 70 saat da Kuran okudu. Hac ziyaretlerini olduğu gibi umre ziyaretini de Kral'ın davetlisi olarak "Özel Konuk" konumunda yapan Erbakan, Mekke'de Kral Fahd'a ait sarayda kaldı.Necmettin Erbakan Mekke'de devrik Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile aynı sarayda kalan Erbakan, Medine'de de aynı otelde kaldı. Sık sık bir araya gelen zaman zaman birlikte ibadet eden iki eski başbakan, Kabe'de de birlikte namaz da kıldılar. Erbakan ve Şerif'in siyaset konuşmadığı ileri sürüldü.

UZAY ÜZERİNE SOHBET
Kral Fahd'ın kardeşleriyle görüşen Erbakan, Mekke ve Medine belediye başkanları tarafından da yemekte ağırlandı. Kabe'nin Başimamı İmam Sudeysi ile görüşen Kabe'nin yanı sıra Mina ve Müzdelefe'yi gezen Erbakan, Kabe'de fakir ve fukaraya bol bol bahşiş dağıttı. Yemen Meclis Başkanı ünlü astoronomi uzmanı Prof. Abdülmecit Zinnadi ile de bir araya gelen Erbakan dünya, uzay, ay ve güneş üzerine sohbet etti.

SİYASET KONUŞMADILAR
Erbakan, Pakistan'ın siyasi yasaklı devrik başbakanı Navaz Şerif'le birlikte Mekke'de Kral Fahd'ın sarayında kaldı. İki siyasi yasaklı lider Medine'de de aynı otelde kaldılar. 14 gün boyunca ibadet eden liderler, siyaset konuşmadılar.

TAKİ DOĞAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır