kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


İşte Imperatore

Galatasaraylı Suat, Terim'e yazdığı mektupta şöyle diyordu: "Bize güvendiniz, güvenmeyi öğrettiniz. Neler yapabileceğimizi ve kendimizi tanımamızı sağladınız. Bize bir ağabey, bir hoca bazen bir baba ama en önemlisi lider oldunuz. Hırsı, kazanma ruhunu aşıladınız."

Türk futbolunda devrim yaratan İmparator Terim, İtalya'da da destan üstüne destan yazıyor. Fiorentina'ya aşıladığı güven, kazanma hırsı ve takım ruhuyla başarı halkasını genişletiyor. Zafer serisine dün gece Milan'ı da eklerken, herşeyin pahalı transferlerle olamayacağını kanıtladı. İtalya'yı ayağa kaldırdı, Türk insanının gururu oldu.

İlk yarım saatte fırtına gibi bir Fiorentina vardı. Herkes pres yapıyor, yüreği ile oynuyor, tekmelere kafasını sokuyordu. Milan soluk almakta güçlük çekti. Zaccheroni'nin yüzü çaresizlikten kırış kırış oldu. Sahasına gömülen Milan'ın 2 çıkışı vardı. 1; Fiorentina üzerine geldiği anlarda çabuk çıkıp uzun topla Shevchenko'yu gol yollarına sokmaktı. 2; ölü toplarda Bierhoff'un kafasıyla sonuca gitmekti.

Muhteşem orkestra
Milan, ikinci silahıyla vuruldu. Sağdan kazanılan serbest atışı Terim'i taparcasına seven Rui Costa kullandı. "Benim için gol kaçırması değil pozisyona girmesi önemli" diye Terim'in destek çıktığı Nuno Gomes, kaleci Abbiati'yi topla kaleye soktu.

Fiorentina tempoyu yavaşlatmak isteyince Milan'ı üzerinde buldu. Sıkıntılı dakikalarda Bierhoff bir adımla golü kaçırdı. Maçın kader anı da buydu.

2. yarı Fiorentina resitalini izledik. Cois'in golü, Milan'ın havlu atışıydı. Costa'nın şefliğindeki Fiorentina orkestrası futbol topunu dans ettiriyor, şöhretler topluluğu Milan çaresizlik içinde kıvranıyordu.

Bu mükemmel zaferle maça Terim-Zaccheroni düellosu olarak bakan ve Terim'in başarısında mucize arayan İtalyan basını da iflas etti. Terim bilgisi ve vizyonuyla yakında İtalyan futbolunun zirvesine oturacak. Buna yürekten inanıyorum

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır