kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Sonucu boşver

Hazırlık döneminde güçlü takımlarla oynamak, futbolcuların performansını ölçme bakımından teknik direktör için daha kolay. Bu maçlar takımı güç olarak, teknik olarak olumlu yönde etkiler. G.Saray bu bakımdan avantajlı.

G.Saray 1. Lig'de diğer rakiplerine nazaran daha uzun bir tatil yaptı. Futbolcuların, toplanıp Las Palmas'a giderek ilk oynadıkları PSV maçında idman yapmadan hazır görünmesi ve iyi mücadele etmesi tabii ki olumlu.

Genelde futbolcuların tatilden sonra zamana ihtiyacı olduğu düşünülür; G.Saraylılar'ın bunu aşması, profesyonellik açısından iyi bir gelişmedir.

Leverkusen maçında G.Saray ilk 20 dakika yine istenilen düzeydeydi. Oyunu rakip alana yığıp, pres yapıp, kapılan topları akılcı, ayağa paslarla kullanmaları ve gol girişimleri yapabilmeleri yine beklediğimiz gibiydi. Ama dakikalar ilerledikçe oyuncuların oyun disiplininden uzaklaşıp daha çok defans ağırlıklı kalarak hücuma fazla çıkamamaları neticesinde zor anlar yaşadılar.

Başları derde girecek
G.Saray gibi dünya 2'ncisi, Avrupa'da korkulan bir takımdan bu turnuvada daha ciddi, yürekli bir mücadele beklerdim. Ama netice ne olursa olsun, böyle bir turnuvanın, sezonun 2. yarısı için iyi bir hazırlık olduğunu düşünüyorum. Daha çok da, teknik direktörün bütün oyuncuları hakkında 2. yarı için sağlıklı fikir sahibi olması bakımından yararları olacağı kanısındayım. Bu arada, önemsiz bir turnuva olmasına rağmen bir frikik atışında iki tane sarı kart gören G.Saray'da 2. yarıda buna tedbir alınması gerekiyor. Lucescu'nun artık, oyuncuların hakemle, rakiple dalaşmasının bir manası olmadığını ve bunun takıma büyük zarar verdiğini görüp tedbir almasının zamanı geldi geçiyor.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır