kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Çağdaş Radyo'nun 'İmranlı' davası
Radyo programında ölüm oruçlarıyla ilgili yapılan konuşmalar ile "İmranlı" ilçesinin terörist başı APO'nun kaldığı "İmralı" diye algılanması üzerine RTÜK'ten 6 ay kapatma cezası alana Çağdaş Radyo karşı dava açmaya hazırlanıyor. Çağdaş Radyo'nun sahibi Ayhan Aygün, olayın bir hukuk skandalı olduğunu savunarak, "RTÜK hatasını düzeltmelidir" dedi. "RTÜK tüm boyutlarıyla yeniden kamuoyunda tartışılmalı ve yetkileri yeniden tanımlanmalıdır" diyen Aygün, "RTÜK bir sansür uygulayıcısı değil, rehberlik yapan bir kurum olarak görevlendirilmelidir. RTÜK yaptığı bu hatayı düzeltmelidir. Bu hukuka aykırı kararda sorumluluğu olan tüm kişiler hakkında soruşturma başlatılmalı. Aksi takdirde sorunu AİHM'ye taşıyacağımızın bilinmesini isteriz" diye konuştu. RTÜK Başkan Yardımcısı Fatih Karaca ise kararın yeniden ele alınabilmesi için RTÜK üyelerinden birisininin "teklifi müzakere" istemesi gerektiğini söyledi.

Şirin Dilek ACUN

Siyaset askere söz geçirebilecek mi?
Haftalık haber dergisi The Economist son sayısında hükümetle asker arasındaki 'düğme' tartışması hakkında bir analiz yayınladı. ANAP lideri Mesut Yılmaz ve Başbakan Bülent Ecevit'in açıklamalarına yer veren dergi, gelişmeleri 'AB adaylığından bu yana şekillenen çatışmanın bir özeti' olarak niteledi. Ecevit'in AB zirvesine katılmak için Fransa'ya gittiği gün Genelkurmay Başkanlığı'nın "Kürt kültürel haklarını savunan insanların PKK ile aynı dili konuştuğu" açıklamasına da değinen yazıda "Ülkelerinin modern demokrasiye sahip olmasını isteyen Türkler generallere karşı durabilir mi" sorusuna da yer verildi. Yazının sonunda "Siyasiler generallere karşı durabilecek mi?" diye soran dergi "Eğer gösterebilirlerse, sözlerinin arkasında durmaları gerekecek" deniyor.

Bekaret hâlâ önemli
Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Osman Hayran başkanlığında tıp, mühendislik ve iktisadi bilimler fakültesi öğrencileri arasında yapılan bir araştırmaya göre gençler cinselliği 13 yaşında tanımaya başlıyor. 17-22 yaş arasındaki 309 öğrencinin yüzde 46'sı evlilik öncesi ilişkiye "evet" derken, erkeklerin yüzde 70'i evleneceği kızın "bakire" olmasında ısrarlı! Araştırma gençlerin cinselliği en çok arkadaşlarından ve kitaplardan öğrendiklerini ortaya koyuyor.

Ayla ÖZCAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır