kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Reklam peşinde değilim
DYP'li Hayri Kozakçıoğlu'nun damadını kendisine tecavüze kalkışmakla suçlayan manken Rana Yörük, "Kadın olarak gerekeni yaptım" dedi

Süper Turnike adlı yarışma programında hosteslik yaparak tanınan manken Rana Yörük, DYP Milletvekili Hayri Kozakçıoğlu'nun dalmadı Selçuk Alan'I kendisine tecavüz etmekle suçlamıştı. Yörük olaydan sonra ilk kez dün düzenlediği basın toplantısıyla açıklamalarda bulundu.

ADALETE GÜVENİM TAM
Avukatının bürosundaki toplantıya, "Bir kadın ve insan olarak yapmam gerekeni yaptım" sözleriyle başlayan Rana Yörük "Bundan sonra kararı yüksek yargı organları verecek. Adalete güvenim tamdır. Bilinen olay neticesinde, sayın Hayri Kozakçıoğlu olaya kızının değil damadının penceresinden bakmıştır. Yapmış olduğu açıklama yaşanan olay kadar üzücüdür. Kozakçıoğlu'nun 'O hanıma sormak lazım evli olduğunu bildiği bir kişi ile gece yarısı Silivri'de ne işi vardı?' şeklindeki açıklaması bir çok yanlışı ve hakareti içermektedir. Kozakçıoğlu'nun bu açıklaması ile bana da cevap hakkı doğmuştur" dedi.

Savcılığa şikayet dilekçesi verdikten sonra basın mensuplarına hiçbir açıklama yapmadığını belirten Rana Yörük "Benim sanığın kimliğini ve evli olduğunu bildiğim, Silivri'de kendi isteğimle bulunduğum hususları kesinlikle doğru değildir. Benim de sayın Kozakçıoğlu'na bir sorum olacaktır. Bir kadın iş görüşmesi ya da sosyal hayatın gerektirdiği diğer koşullar nedeniyle hangi saatte olursa olsun, bir erkekle aynı ortamda kaldığında sırf görüşmeyi kabul etmiş olmakla, erkeğe kendisine dilediği gibi davranma hakkını mı vermiş olmaktadır? Kozakçıoğlu'nun açıklaması şahsımı olduğu kadar ülkemizde yaşayan tüm kadınları ilgilendiren ve üzmesi gereken bir açıklamadır. Kozakçıoğlu'nun açıklamasının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen, özellikle bu konuda duyarlı bir şekilde yaklaşacağını düşündüğüm, kadın aydın ve yazarlarımız, kadın kuruluşları, dernekler ve kadın milletvekillerinden bir ses çıkmamıştır. Başkanı kadın olan bir siyasi partinin başkan yardımcısının talihsiz açıklamasını bu günden itibaren kamuoyuna havale ediyorum" şeklinde koştu.

DAVA AÇACAK
Olay günü kırılan parmağını basına gösteren ve olaydan sonra psikolojisinin bozulduğunu ileri süren Rana Yörük, Selçuk Alan hakkında 150 Milyar lira maddi ve manevi tazminat davası açacağını, Hayri Kozakçıoğlu'nun yaptığı açıklama nedeniyle de sembolik bir tazminat davası açacağını bildirdi. Basın toplantısına katılan Rana Yörük'ün annesi Adi Yörük ise olay gecesi kızının perişan bir halde gelerek derhal olayı kendisine anlattığını ve olaydan sonra büyük bir bunalım içerisine girdiğini söyledi.

Hayati KILIÇ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır