kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Beyaz enerjide 4 tutuklama
Beyaz Enerji Operasyonuyla ilgili olarak gözaltına alınan ve dün DGM'ye sevkedilen 5 sanıktan 4'ü tutuklandı. Tutuklular arasında eski Bakan Sönmez ve TEAŞ eski Genel Müdürü de var

Ankara DGM Savcılığı tarafından başlatılan "Beyaz Enerji Operasyonu"yla ilgili olarak gözaltına alınan 5 kişiden aralarında eski Devlet Bakanı Birsel Sönmez'in de bulunduğu 4 kişi Ankara DGM tarafından tutuklandı, bir kişi ise serbest bırakıldı. Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından sorguları tamamlanan 5 kişi dün DGM'ye sevkedildi. Zanlılardan Birsel Sönmez, Adli Tıp Kurumu'nda gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna, "Suçumuz memlekete hizmet etmek. Yolsuzluk yok. Koltuklarını sağlamlaştırmak için bunu yapıyorlar" yanıtını verdi.

Soruşturmayı yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk tarafından, 6 saat süreyle sorguları yapılan 5 kişi "Çıkar Amaçlı Suç Örgütleri ile Mücadele Kanuna muhalefet ettikleri" gerekçesiyle Ankara 2 No'lu DGM Yedek Hakimliği'ne sevkedildiler.

3 KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR
Mahkeme eski Devlet Bakanı ve TEAŞ Yönetim Kurulu üyesi Birsel Sönmez,TEAŞ eski Genel Müdürü Muzaffer Selvi, TEAŞ eski Genel Müdür Yardımcısı Ünal Teker ve Karadeniz Enerji Şirketi Sahibi işadamı Doğan Karadeniz'in tutuklanmasına karar verdi. TEAŞ Yük Tevsii Dairesi eski Başkanı Mustafa Arslan ise serbest bırakıldı. Gözaltı süreleri 3 gün uzatılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Mustafa Mendilcioğlu ve Enerji İşleri Genel Müdür Vekili Osman İlhan'ın sorguları ise sürüyor.

Bu arada Jandarma ekipleri, 5 kişi ile birlikte, soruşturma sırasında ele geçirilen 24 koli ve 4 çantadan oluşan delilleri de kamyonla Ankara DGM'ye getirdiler. Deliller arasında, TEAŞ Genel Müdürü Muzaffer Selvi'nin evinde yapılan aramada bulunan 345 bin dolar da yeralıyor. Sözkonusu paranın dava sonuçlanıncaya kadar, Adliye emanetine teslim edildiği öğrenildi.

Ersin BAL, Merdan KAÇAR,İbrahim BİLEKLİ,,Göksel ÇAĞLAV


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır