kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Clinton Cildinden tümör aldırdı
Başkan Clinton son dönemde kilo aldı ve kolesterolü yükseldi. Sırtından ise "kanserli" cilt hücresi alındı

ABD Başkanı Bill Clinton, önceki gün Başkent Washington'daki Bethesda Ulusal Denizcilik Tıp Merkezi'nde çeşitli sağlık testlerine girdi. Son günlerde medyada Clinton'ın çok kilo aldığı haberleri yer alıyordu. Haberler doğru çıktı ve Başkan'ın özel doktoru Tuğamiral E. Connie Mariano, birkaç "ufak" sorun dışında Clinton'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

İLAÇ TEDAVİSİ UYGULANACAK
Doktoru, Başkan'ın yaklaşık 2 kilo daha alarak 97 kiloya çıktığını söyledi. Bir önceki testte 204 olan kolesterol seviyesi ise 233'e çıkmıştı. Kolesterol için normal seviyenin 200 olduğunu belirten Mariano, "Kolesterolünü düşürmek için ilaç tedavisi uygulayacağız" dedi. Clinton'ın son testlerde 13/7 olan tansiyonunun da şimdi 13/8 olduğu belirtildi.

Dermatologlar ise, Başkan'ın sırtında küçük bir doku bulduklarını açıkladı. Dr. David Corbett, "Güneş ışınlarından kaynaklanan cilt lekeleri olmuştu. Ancak ilk kez cilt kanseri olmasından şüphelendiğimiz bir dokuyla karşılaştık" dedi. Dokunun alındığı ve biyopsi yapıldığını belirten doktor Corbett, şunları söyledi: Başkan'daki, en sık rastlanan cilt kanseri türü. Ancak sağlığını tehdit eden bir durum yok. Bu oldukça küçük bir doku...


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır