kapat

14.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünya, Venüs'e dönebilir
İngiliz astro-fizikçi Stephen Hawking, dünyaya en büyük zararı insanların verdiğini söyleyerek "İnsanların vurdumduymaz tavrı devam ederse yakında gezegenizimiz Venüs'e dönecek" diye konuştu.

İnsanların yarardan çok zarar verdiğini vurgulayan Hawking "İnsanoğlu gelecek milenyumu göremeyecek. Çünkü sera gazı etkisi (greenhouse effect) geri dönüşümü olamayacak şekilde bozuluyor." dedi. Dünyanın gittikçe daha da ısındığını belirten ünlü fizikçi, ozon tabakasındaki deliğin gün geçtikçe büyüdüğüne dikkat çekerek; "böyle giderse dünyada da Venüs'teki gibi asit yağmurları kaçınılmaz olacak" iddiasında bulundu.

DÜNYA YOK OLACAK
Başta Amerika ve Rusya olmak üzere birçok ülkenin nükleer silah sanayiine milyonlarca dolar harcamasının kaygı verici olduğunu söyleyen Hawking, ülkelerin ellerindeki nükleer silahların tüm dünyayı yok edebilecek kapasiteye sahip olduğunun altını çizdi. Ülkemizde de "Zamanın Kısa Tarihi" ve "Uzay ve Zamanın Doğası" adlı kitaplarıyla tanınan Hawking silahlanma karşıtı görüşleriyle tanınıyor.

DİPNOT
Yapılan araştırmalara göre, Venüs'ün atmosfer basıncı dünyadakinin 90 katı. Sülfürik asitten oluşan bulutlarla kaplı yoğun atmosfer, sera etkisini ortadan kaldırarak, sıcaklığın 500 dereceye yaklaşmasına yol açıyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır