kapat

13.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Bilgi kanalı' TRT-2
TRT-2'nin kültür kanalı olmaktan çıkıp haber kanalı olma hazırlıkları üzerine bir yazı yazmış ve kültür-sanat konularında duyarlı olanları bu konuda yazmaya çağırmıştım.

Maaşallah, kimseden ses çıkmadı. Kültür denince mangalda kül bırakmayanlar, tek sanat-kültür kanalımızın yok olması konusunda iki satır bile yazmadılar. Buna öncelikle not düşüyorum.

Ama başka bir şey oldu. TRT Genel Müdür Yardımcısı Sayın Bülent Varol, Genel Müdür adına bana özetle şunları yazdı:

"... TRT-2'nin yeni kimliği konusunda yanlış bilgiye sahip olduğunuz izlenimi edinilmiştir. (...) Şubat 2001 ayından itibaren başlatılması planlanan uygulamada BİLGİ KANALI olarak hizmet vermesi öngörülen TRT-2'de, daha önce TRT-GAP'a ayrılan yayın süresinde gün boyu ağırlıklı olarak haber yayını yapılacak, arada ve akşam saatlerinde yine kültür ağırlıklı programlar devam edecektir. (...) Kurumumuz bundan böyle de tartışma, söyleşi, kitap tanıtımları, sinema, tiyatro, bale, klasik müzik gibi tüm türlerde düzeyli programlarla yayınlarını sürdürecektir."

Varol'a teşekkür ediyorum. Umarım dediği gibi olur.

ARTIK BEN DE İNTERNET'TEYİM
Evet, zemin ve zamana uymak gerek... Bakınız, Haluk Şahin geçen günkü söyleşisinde en geç 50, hattâ belki 25 yıl içinde yazılı basının yerini ilke olarak elektronik basına bırakacağını söylüyordu.

Ben de kendi adıma çağa uydum. Ve Superonline'da üç haftadan beri haftalık yazılar yazmaya koyuldum. Biraz haftanın filmleri, biraz sinema dedikoduları, biraz özgürce yorumlar... Yani gazete yazılarımın oraya taşınması değil, farklı bir bakış açısının getirilmesi...

Merak edenler girip http://www.sinema.com'da beni okuyabilirler.

al.dorsay@superonline.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır