kapat

Pazar Eki
31.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Balık'tan çıktık, Kova'ya girdik
Gerçek Milenyuma asıl şimdi adım atıyor ve 2001'e güzel başlıyoruz. Son iki binyılın Balık burcunda geçtiği düşünülürse, yeni gelen devrimci Kova çağının hayatlarımızı her konuda değiştireceği söylenebilir. Geçmiş olsun, Dünyamız artık Kova burcunda

Balık burcu çağının gerçeklerden kaçan ve biraz da sorumsuz sayılabilecek genel özelliklerinden sonra, Kova burcu çağının gerek aşk gerek sosyal ve maddi yaşamlarımıza daha özgürlükçü fakat ciddi yaklaşımlar getireceğini tahmin edebiliriz. Yeni Çağ bireysel özgürlüklerin daha çok öne çıkacağı, fakat yine de özel yaşamlarda geleneksel değerlere dönüş yaşanabileceği bir çağ olacaktır. Çünkü yeni çağın özgün bireyleri sorumsuz ve günlük ilişkilerin yerine, gerçek sevgiyi yaşayabilecekleri ve bunu daha geleneksel yöntemlerle ifade edebilecekleri ilişkilere yöneleceklerdir.

Ne yapacağı önceden kestirilemeyen gezegenler olan Uranüs'ün ve Neptün'ün Yeni Çağın temsilcisi Kova burcunda ilerlemeye devam etmeleri yüksek teknolojinin ve sanal dünyaların yaşamlarımıza iyice girdiğini; özellikle internet sayesinde interaktif iletişimin had safhada olacağını vurguluyor.

2001'DE TÜRKİYE'NİN AHVALİ
Akrep burcundan ve yükselen burcu Yengeç olan Türkiyemiz'i gezegenler biraz zorlayacak gibi! İç karmaşanın arttığı bu dönemde, belirsizlik yaratan Neptün, Türkiye'nin Güneşi'ne kare açı yapıyor ve yönetimle ilgili sorunlar yaşanıyor. Bu açının etkisinden kurtulduğumuzda da bu kez Şubat sonuna kadar gerilimli olayların devam edebileceği ve iç dengelerin korunmasında zorluk çekilebileceği gözleniyor. Ocak ayındaki Satürn-Jüpiter karşıtlığı, dış ülkelerle olan ilişkilerimizin ve Avrupa Birliği'ne üye olma çabalarımızın yavaşladığını; yolumuzda fazla engel olduğunu belirtiyor. Mayıs'tan itibaren Türkiye daha olumlu etkilenecek yıldızlardan.

AYDA ERSAN

2001'DE BURÇLAR

KOÇ
Davete icabet edin

Koç'lar için 2001 yılı fırsatlarla dolu. Jüpiterin İkizlerden yolladığı olumlu etkiler size yolculuk getiriyor. Akrabalarınızla bağlarınız güçlenirken, iş alanında da önünüz açık. Teklifleri değerlendirmek sizin elinizde. Bu yıl aşk konusunda en umulmadık olanı bekleyebilirsiniz. Aşkın gezegeni Venüsün yöneticiniz Marsla göz kırpışması sosyal ortamlarda aranılan kişi olabileceğinizi belirtiyor. Çağrılacağınız davetleri reddetmemenizi tavsiye ederiz.

BOĞA
Mükemmel bir yıl

2001 Boğaların Satürnün etkisinden tamamen kurtulabilecekleri bir yıl olacak ve pek çok Boğa bu sıkıntıları atmanın rahatlığını yaşayacak. İkizlerdeki Jüpiterin desteğiyle parasal konularda düzelmeler gözleyebilirsiniz. Marsla yöneticiniz Venüsün üçgen açı yapacağı yılın ilk dönemlerinin zevkini sonuna kadar çıkarmanızı tavsiye ediyoruz. Kimsenin çekiminize karşı koyamayacağı bu dönem size partnerinizi seçme insiyatifini getiriyor.

İKİZLER
Şanslı ve hevesli

Bu yıl sizin için ilginç başlangıçlar var. Egzotik ülkelere, hayalini bile kurmadığınız dünyalara yelken açabilirsiniz. Bu sizin hayata bakış açınızı değiştirebilir. Şaşırtıcı Uranüs ve puslu Neptünün etkilerinden en iyi yararlanan şanslı burçlardansınız. Hayattan zevk alabilme kapasiteniz size avantaj sağlıyor. Burcunuza geçecek olan Satürn size zaman zaman güçlü sınavlar getirse de, bunları aşabilirsiniz. Kaçmayın.

YENGEÇ
Ufkunuzu genişletin

2001 yılı tüm Yengeçler için iyi geçebilecek bir yıla benziyor. Bu yılın genel sloganı plan yapmak ve uygulamak. Sevdiklerinizden alacağınız destekle bunu en iyi şekilde başarabildiğinizi göreceksiniz. Banka hesabınızı çoğaltmak için birikimlerinizi paylaşmayı unutmayın. Birlikte çalışmak hiç beklenmedik olumlu sonuçlar yaratabilir. Bu sene kendinizi büyük bir gelirle karşı karşıya bulabilirsiniz. Bilinçaltınızın bir yerinde hiç ihtiyacınız olmayan ama hep almayı istediğiniz bir şey olabilir. Yılın ortalarında Jüpiter burcunuzda ilerlemeye başlayacak ve size her alanda ufuklarınızı genişletme fırsatı getirecek.

ASLAN
Değişmenin vaktidir

Geçtiğimiz yılların en çok zorlanan burçlarından Aslanları bu sene güzel zamanlar bekliyor. Jüpiterin, Satürnün ve dönüşüm yapmanızı kolaylaştıracak olan Plutonun desteği yanınızda. Yaratıcılığınızın artacağı bu yıl aşk ve sanat konuları en çok başarılı olacağınız alanlar. Yoğun duygusallığınız sevdiğinizi etkilemekteki en büyük yardımcınız. İlişkilerinizde bu sene hiç beklenmedik sürprizler yaşayabilirsiniz. Neptün ve çılgın Uranüs bu sene de sizi şaşırtmaya devam ediyor.

BAŞAK
Çalışmaya devam

Bu sene Başaklar için kariyerleri önemli. Zaman zaman kendilerini ifade etmekte zorlanabilirler. Pluton ve İkizlerde ilerleyen Jüpiter ve Satürnün sert etkileri sizleri motive edebilir. Aile yaşamınızda çıkabilecek zorlukları aşabilir, mekan değiştirerek rahatlayabilirsiniz. Bu sene maddi bakımdan zorlanmasanız da rezervleriniz konusunda dikkatli olmalısınız. Fakat paranın ne zaman ihtiyacınız olsa size geleceğini bildiğiniz için, içiniz rahat.

TERAZİ
Gezegenler sizi seviyor

2001'de en rahat etkileri herhalde siz Teraziler alıyorsunuz. İkizlerde ilerleyen Jüpiterin, Satürnün, Yaydaki Plutonun ve Kovada ilerleyen Uranüs ve Neptünün kutsayıcı etkileri üzerinizde. Yaratıcılığınız sayesinde ilişkilerinizden maksimum yararlanabilirsiniz. Bu sene sizi sürükleyen konuların başında hiç kuşkusuz aşkın büyüsü geliyor. Aşk konusunda hiç beklenmedik değişimlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Yöneticiniz Venüsün, Marsla dans edeceği Ocak ayı aşık olmak için ideal görünüyor.

AKREP
Yeni aşk kapıda

Son yılların olumsuz etkisinden artık kurtuluyor ve daha sakin bir devreye adım atıyorsunuz. Maddi konularda önemli sayılabilecek dönüşümler yapabileceğiniz gözleniyor; Pluton para sektörünüzde ilerliyor. Aşk ve cinsellik konuları sizin için her zamanki gibi çok önemli ve yöneticiniz Marsın Venüsle üçgen yapacağı Ocak ayında, ayaklarınızı yerden kesecek bir aşk kapınızı çalıyor. Bu yıl aile ilişkilerinizde ve yaşadığınız yerle ilgili bir takım değişimler bekleyebilirsiniz. Uzun süredir beraber yaşadığınız aile fertlerinizden ayrılarak yeni bir yere taşınmanız ve kendinize yepyeni bir yaşam kurmanız mümkün.

YAY
İkili ilişkilere dikkat

Bu senenin önemli konuları başında ikili ilişkiler var. Burcunuzda ilerleyen Plutonun ve Kovada ilerleyen Neptün ve Uranüsün etkisiyle güçlüsünüz. Yaşamınızda her şeylerini bildiğinizi sandığınız kimselerin aslında ne kadar farklı olabileceğini görmek sizi şaşırtabilir. Yeteneklerinizi ve gücünüzü, adil ve esnek biçimde kullanarak enerjinizin doğru şekilde akmasını sağlamalısınız.

OĞLAK
Paraları iyi saklayın!

2001yılını rahat geçirebileceğinizi söyleyebiliriz. Bu yıl uğraşacağınız ve emeklerinizin karşılığını alacağınız konuların başında iş yaşamınız geliyor. Jüpiterin sağlık sektörünüzde bulunması sizi sağlığınız konusunda olumlu motive edebilir. Bu yıl finansal konularda umulmadık gelişmeler bekleyebilirsiniz. Siz yine planlar yapmak isteyecek ve temkinli olacaksınız. Kontrolünüz dışında değişimleri kabullenin, çünkü ne yapacağı belli olmayan Uranüs ve Neptün bu sene de para sektörünüzde dolaşıyor.

KOVA
Bu yıl sizin yılınız

Bu yılın kutsanan burçları arasında siz de varsınız Jüpiterin, Satürnün ve Plutonun da desteğini alarak, aşk ve maddi konularda hiç beklemediğiniz değişimleri gerçekleştireceksiniz. Fırsatları zamanında değerlendirmenin tadını çıkaracaksınız. Yönetici gezegeniniz Uranüs ve Neptün burcunuzda yol alıyor ve siz algılarınızın ne kadar farklı olduğunu anlıyorsunuz. Yalnızca siz değil, sizi tanıyanlar da bu güçlü değişimin farkında. Hem maddi hem manevi gerçekleşen bu değişimler transformasyonun gezegeni Plutonun da desteğiyle olumlu.

BALIK
Sevginizi kullanın

Bu yıl sizin için biraz zorlayıcı gibi gözükse de önemli işler başarabilirsiniz. Kariyeriniz ve aile yaşantınız dönüşümlerinizi gerçekleştirebileceğiniz konuların başında geliyor. Bu yıl profesyonel yaşamınızda çok olumlu değişimler bekleyebilirsiniz. Balıklara özgü o güçlü sezgilerinizi kullanın; ne kadar çok şey elde edebileceğinize siz de şaşıracaksınız. Yılın başında burcunuzda bulunan Venüsün Marsla olan ateşli dansı aşk yaşamınızı canlandıracak etkiler veriyor. Bu durum sizi sevgilinizin dokunuşlarına karşı daha hassas kılacak.

2001 YILINDA LİDERLERİMİZ

AHMET NECDET SEZER
Pratik çözümler

Başak burcundan olan Cumhurbaşkanımız için bu senenin, artan sorumluluklar yanında yeni deneyimler de getireceği gözleniyor. 2001 Sezer için zaman zaman test edildiğini hissedeceği bir yıl olacak. Fakat kendisinin yenilikçi ve deneyimlerinden ilham alan görüşleri, daha kontrollü bir yapı sergilemesini sağlayacak. Sezer'in pratik çözümleri, yaşamının her alanını, dolayısıyla ülkemizin de yönetimini rahatlatacak. Cumhurbaşkanımız'ın Venüsü'nün ülkemizin Satürn'ü, Merkür'ü ve Güneş'i üzerine düşmesi, kendisinin özellikle eğitim ve kalkınma sorunlarına rahatlatıcı ve pratik çözümler getireceğine işaret ediyor.

BÜLENT ECEVİT
Sağlığa dikkat

İkizler burcu Başbakanımız için bu yılın özellikle ilk ayı sağlığı açısından zorlayıcı olabilir. İkizlerdeki Güneşi Pluton'un karşıt açısından, Akrep burcundaki Ayı ise Uranüsün zorlayıcı açılarından etkileniyor. Ecevit bu dönemde kendisine yönelik güç savaşlarından fazlasıyla etkilenebilir ve güvenliğini tehdit altında hissedebilir. Düşüncelerini dikkatli açıklamak isteği duyabilecek Ecevit'in mayıstaki Jüpiter desteğiyle yaşam enerjisini yenileyebilecek.

MESUT YILMAZ
Koalisyon testi

2001 yılı Yılmaz'ın ikili ilişkilerinin ve koalisyon anlayışının test edileceği ve bu konuda önemli gelişmeler yaşayabileceği bir dönemi işaret ediyor. Değişim getiren Uranüsün kendisinin doğum haritasındaki Mars, Ay ve Satürn'e yapacağı karşıt açılar bu konuda kırmak istediği kalıpları olacağını ve isyankar tepkilerle bunu ifade edebileceğini belirtiyor. Fakat aynı zamanda çevresindeki genç düşüncelerden ilham alabileceği olumlu bir yıl.

DEVLET BAHÇELİ
Yıldızı parlayacak

Oğlak burcu Bahçeli, bu yıl kendi düşüncelerinde olumlu dönüşümler yaşayabilir ve bu yapısını hem yaşamına hem de yönetim biçimine yansıtabilir. Kendisi daha orijinal yaklaşımlara sahip olabilecek. Organizasyon yeteneği ve ideallerinin peşinden gitme isteği kendisini sevilen ve takdir edilen bir lider durumuna getirebilir. Yine de disiplin anlayışının her zamanki kadar güçlü olabileceği gözleniyor. 2001 Bahçeli'nin yıldızının parlayacağı bir dönem olabilir.

RECAİ KUTAN
Sakin olmalı

Yıldız haritasında yoğun Koç etkilerine sahip olan Kutan yönetim konusunda destek alsa da güç savaşlarıyla karşılaşabilir. Ne olduğu belirsiz güçlerle mücadele etmenin güçlüğünü yaşayabilir. Özellikle ağustos ve eylülde önemli engellemelerle karşılaşabilecek olan Kutan'ın olaylar karşısındaki sakin tutumunu koruyabilmesi ilerlemesine büyük fayda getirebilir.

TANSU ÇİLLER
Kendini ifade edebilecek

İkizler burcu Çiller bu sene olumlu etkiler altında. Kova burcundaki Neptün'ün kendisine getirebileceği yaratıcı düşüncelerle kendini iyi ifade etme şansını bulabilir. Toplumun gözü önünde olma ve yönetimde yer alma isteği tekrar ağır basacak. Önemli kişilerden destek görebilir, fakat mayıs ayı civarında Satürnün Güneşi üzerine gelmesiyle test ediliyormuş duygusunu yaşayabilir.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır