kapat

Pazar Eki
31.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gezginlere inat olsun
Geçtiğimiz hafta tatilde bir yerlere gitmeyenlerin cüzdanları bir ihtimal bu hafta hâlâ dolu olacak.

Tatilden dönenler "Ayy, hiç para kalmadı" diye yakınırken sizler, yani evde oturanlar hemen alışverişe çıkarak bu açığı kapatabilir ve o Evliya Çelebileri çatlatabilirsiniz. Ben de hemen size neler almanız gerektiğini söyleyeyim. 2001'de de yılan derisi çok moda olacak. Çizmeler, çantalar, montlar ve hatta eldivenler... Üstelik illa çok pahalı olacak diye bir şey de yok. Pek çok küçük butikte uygun fiyatlara çok şık, taklit yılan derileri bulmak mümkün. Ben derim ki yıla modayı takip ederek başlayın. Sonradan kendinizi kötü hissetmeyin.

BİZ SEYREDELİM, AMİGOLAR OYNASIN
Antalyalılar spor tutkusunu iyice abartmış. Geçtiğimiz günlerde Antalya'yı ziyaret eden bir arkadaş, şehre giden ve spor düşkünü olan herkese Sheraton Voyager oteline gitmelerini öneriyordu. Otelin içinde açılan 'Greenfields Sports Bar'da saat 18.00'den itibaren tüm gece spor programları yayınlanıyormuş. Tenis, basketbol, futbol ya da otomobil yarışları. Ne isterseniz... Bu arada amigo kızlar da gösteriler yapıyormuş. İsteyenler de kızlardan gözlerini alabilirse dart ya da langırt oynuyormuş. Bundan iyisi Şam'da kayısı. Benden de söylemesi.

İÇİN BİR ALKA-SELTZER
Yarın kafanız davul gibi kalkacaksınız, bunu tahmin ediyorsunuz herhalde. Bunun için yapılacak ilk iş bir alka-seltzer içip ardından da güzel bir kahvaltı etmek. E, pazartesi tatilin son günü olduğuna göre dışarıda kahvaltı etmek de mantıklı olur değil mi? Bu yüzden nerede olursanız olun en yakındaki cafe'ye gidip kendinize güzel bir kahvaltı tabağı söyleyin. Yalnız yumurta yememeye özen gösterin, çünkü yumurta midede varolan bir rahatsızlığı iyice ortaya çıkartıyor. Midenizin pek iyi durumda olacağını da zannetmiyorum doğrusu.

SAVAŞIN SAĞLIĞA FAYDALARI
Biliyorsunuz ülkemizde uzak doğu sporlarına meraklı olanların sayısı çok fazla. Özellikle sokaktaki çapkın delikanlılardan sıkılan genç kızlarımız salonları her gün biraz daha fazla dolduruyor. Bir de geleneksel Çin Savaş Sanatları'nın meraklıları varmış. Düzenlenen seminerlerle bu sanatın inceliklerini öğreniyorlarmış. Meraklılarındansanız 13 Ocak'ta Dr. Orhan Çoşkun'un konferansına katılabilirsiniz. Kalp uzmanı Coşkun, Geleneksel Çin Savaş sanatlarının sağlığımıza katkılarını anlatacak.

Tel: 0212. 230 71 46

Gurme bey
Hayatınızda Casanova kadar enteresan bir karakter duydunuz mu? Bu öyle bir adam ki dünyanın bütün ülkelerini gezip bütün kadınlarını kendine aşık etmiş. Bu arada bu çapkın şahsiyetin başka bir özelliği de bütün gezip gördüğü ülkelerde tattığı yemeklerden bahsetmesidir. Anlayacağınız kendisi uluslararası bir gurmedir. İşte Eva Eckstein da bu şahsiyetten bir hayli etkilenmiş olmalı ki, ünlü aşık Ğ gurme üzerine bir deneme yazmış. Everest Yayınları'ndan çıkan kitabın adı 'Casanova'nın Aşk Mönüsü'.

ASLI E. PERKER


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır