kapat

04.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kulüpler 'şah' dedi
Federasyon'daki toplantıda başkan Ulusoy ödemenin yapılmamasından yakındı. Gerilen ipler, Teleon'un "3 yıl daha bize garanti verin, ödemeyi yapalım" teklifi üzerine koptu

Yine süre istediler
Birinci Lig futbol maçlarının naklen yayın hakkını elinde bulunduran Teleon ile Futbol Federasyonu arasındaki bağlar koptu. Teleon dün saat 17.00'ye kadar ödemesi gereken asgari 10 milyon $'ı yine ödemedi. Bunun üzerine akşamleyin yayıncı kuruluş temsilcisi ile başkan Haluk Ulusoy biraraya geldi. Oldukça sert geçen toplantıda Ulusoy, ödemede büyük gecikme olduğunu ve yasal yollara başvuracaklarını Teleon'a bildirdi. Teleon ise ödeme güçlüğü içinde bulunduklarını ifade ederek yine ek süre talep etti.

Cavcav noktayı koydu
Toplantıya telefonla katılan Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, Teleon'a çok taviz verildiğini belirterek, "Artık ek süre verilmesine karşıyız. Teleon yarın sabah (bu sabah) 20 milyon doları ödemezse federasyonda olan teminat mektubunun paraya çevrilmesini istiyoruz" diyerek noktayı koydu. Toplantının ikinci bölümüne başkanvekili Ata Aksu da katıldı. Yayıncı kuruluş, 3 yıllık yeni bir yayın hakkı talep ederek "Yeni ihaleyi almamız garanti edilirse, bu yılın parasını da öderiz" deyince ipler toptu.

Artık kesinlikle taviz yok
Bunun üzerine Ulusoy, Kulüpler Birliği'nden yana tavır koyarak, "Eğer para yarın sabah (bu sabah) ödenmezse teminat mektubunu bozdurur yeni bir ihaleye gideriz" yanıtını verdi. SABAH'a konuşan İlhan Cavcav, "Teleon'a artık taviz vermeyiz. Kulüpler mali sıkıntıda. Teminat mektubu bozdurulsun ve yeni bir ihale açılsın" dedi. Kulüpler Birliği Asbaşkanı Cemal Aydın da "İpler kopmuştur. Çok süre verdik olmadı. Sayın Ulusoy da bize destek veriyor. Teminat mektubu bozdurulsun" açıklamasını yaptı.

TAYFUN BAYINDIR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır