kapat

04.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Çiller: Apo'nun dosyasını hemen Meclis'e getirin
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, partisinin yeni yıldaki ilk grup toplantısında Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

Başbakan Bülent Ecevit ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi, terörist başı Apo ve bankaların içini boşaltanları da kapsayacak bir af yasası çıkartmakla suçlayan Çiller, PKK lideri Apo'nun idam dosyasının biran önce TBMM'ye getirilip, gereğinin yapılmasını istedi. Çiller DYP grubunun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bin yıla, vahim bir görüntü içinde girdiğini savundu. DYP lideri Çiller şöyle dedi:

"Eğer bu bilinmiyorsa, öğrenmek için geç kalınmıştır. Artık yapılması gereken tek bir şey kalmıştır. Eğer terörist başının dahi bundan faydalanacağı kaygısı varsa, yapılması gereken tek şey, hızla, Türk adaletinin vermiş olduğu kararı hemen Meclis'e getirmektir. Getirin bu kararı Meclis'e, getirin" dedi.

Gül: Kapatma olmadan ayrılmak yok
FP'nin yenilikçilerinin lideri Abdullah Gül, kapatma davası sonuçlanmadan partiden ayrılmalarının söz konusu olmadığını belirterek, "Davadan sonra hep beraber arkadaşlarımızla karar veririz" dedi. FP grup toplantısı öncesi gazetecilerle sohbet eden Gül, "FP'nin kapatılmayı hak edecek bir eylem içinde bulunduğunu düşünmüyoruz" dedi. Gül, "Kapatma davası sonuçlanmadan partiden ayrılacağınız söyleniyor?" şeklindeki soruya ise, "Bunlar benim sözlerim değil, benim görüşlerim değil. Partimiz kapatılır mı, kapatılmaz mı, ondan sonra ne olur, hep beraber arkadaşlarımızla karar veririz" dedi. Gökçek'in yeni parti kurulmasına ilişkin sözlerini de değerlendiren Gül, Gökçek'in kendi başına hareket ettiğini söyledi.

Kutan: Gökçek'in açıklamaları yanlış
FP Genel Başkanı Recai Kutan da dün grup toplantısının ardından gazetecilerin Melih Gökçek'in açıklamaları ile ilgili soruları üzerine "Biz parti için meseleleri basın önünde konuşmuyoruz. Bunları söyleyenleri de tasvip etmiyoruz" dedi. Önceki gün, hükümetin ayrılmasını gerektiren bir neden olmadığını söyleyen Kutan, partisinin Meclis Grubu toplantısında ise hükümetin iflas ettiğini ve halkın iktidardan ümidini kestiğini söyledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır