kapat

04.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kerhen üye yapıldık
Başbakan Ecevit, bazı Avrupa Birliği üyelerinin Türkiye'nin aday ülke konuma getirilmesine "kerhen" onay verdiklerini söyledi

Başbakan Bülent Ecevit, bazı AB ülkelerinin Türkiye'nin adaylığını isteksiz olarak kabul ettiklerini belirterek, "Bizden çekinenler korkanlar var bizden korkmalarına gerek yok. Çünkü biz hiçbir zaman insanlığa zarar vermedik" dedi. Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Başbakan Ecevit, Türkiye-AB ilişkileri, sağlığıyla ilgili söylentiler ve 2001 yılı hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin AB üyeliğinin kendi çıkarı açısından bir zorunluluk olduğunu ifade eden Ecevit, hükümet olarak çok sayıda zorlukla karşılaştıklarını ve bazı AB üyelerinin Türkiye'nin aday ülke konumuna getirilmesine "kerhen" onay verdiklerini belirtti. AB üyesi ülkeleri Türkiye'den korkmamaları gerektiği konusunda uyaran Başbakan, "AB ile ilişkileri güçlendirerek sürdürmemiz zorunludur. Türkiye'nin çıkarının gereğidir ama bu kolay olmayacaktır. Çünkü aslında bizi kerhen isteksiz olarak adaylık statüsüne kavuşturmuş ülkeler, devlet adamları, politikacılar var. Türkiye'siz yapamayacaklarını biliyorlardı onun için Helsinki kararları alındı ve bazı itirazlarımız kabul edildi. Fakat Türkiye'nin gelecekteki adaylığını içlerine sindiremeyen kesimler hala Avrupa'da var." Türkiye'nin tüm bu sorunlarla baş edecek güçte olduğunu kaydeden Ecevit şöyle devam etti: "Ancak biz bütün bunları aşacak güçteyiz. Bunları aşacak güçte olduğumuz içindir ki bizden çekinenler korkanlar var. Korkmalarına gerek yok. Biz hiç insanlığa zarar vermedik."

Piriştina: Türkan Hanım'a yakışmadı
İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Türkan Sabancı'nın Ecevit'e yönelik konuşmasını "yakışıksız" olarak değerlendirdi. Piriştina şöyle dedi: Her yurttaş gibi özel sektör mensuplarının da fikirlerini bildirme hakları vardır. Şimdi de bir ünlü ailenin hanımı bu haddini aşma kervanına katılarak DSP"nin saygın Genel Başkan ve yardımcısına akıl öğretmeye kalkıştı. Ölçülü davranışları dünyada kabul edilen Ecevitler'e akıl satmaya kalkan Türkan Hanım herhalde bugüne kadar gizli kalmış kabiliyetini kamuoyuna kanıtlamak gayretine düşmüştür."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır