kapat

04.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MHP bıyıkları tarihe karışıyor
Ülkücü hareketin ideolojik simgesi sarkık bıyıklı MHP'liler makam sahibi olduktan sonra yavaş yavaş imajlarını değiştirmeye başladı

Bir zamanlar bıyıklarının şekli ile kendilerini belli eden ve dudakların yanından aşağı doğru sarkan bıyıkları ile partilerini de yansıtan MHP'liler, giderek "Bıyık sevdasından" vazgeçiyorlar. 10 günlük bayram ve yılbaşı tatilinde iki MHP'li daha bıyıklarına veda ederken, "Bıyıklılar partisi" imajına son veriyor.

Bıyık, sağ ve sol görüşlüler arasında bir ayrım biçiminde özellikle 12 Eylül öncesi imaj olarak ortaya çıkmış, MHP'liler dudakların yanından ayağı doğru sarkan bıyık modelini benimserken, sol görüşlüler üst dudağı da kapatan, kalın pos bıyığı tercih etmişlerdi.

BAKAN DA KESTİ
MHP'li Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ile Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, tatil dönüşü Meclis'e bıyıksız geldiler. Bakan Gökalp "Kökü nasıl olsa bende. Belki yeniden uzatırım" derken, daha önce bıyıklarını kesen ancak dostlarının tavsiyesi ile yeniden uzatan Bıçakçıoğlu tatilde ikinci kez bıyıklarını kesti.

Bıyıksız bir genel başkana sahip olan MHP'deki eğitim seminirleri sırasında da imaj sorunu üzerinde durulmuş ve aşağı doğru sarkan bıyık bırakılmaması, beyaz çorap giyip tesbih çekilmemesi tavsiye edilmişti. MHP teşkilatı ve milletvekillerinin bir bölümü bu tavsiyelerin ardından bıyıklarına veda etmişti.

POLAT SAKAL BIRAKTI
TBMM'nin renkli simaları arasında yer alan Cemal Enginyurt da bıyıklarını ilk kesen vekillerden biri oldu. Gazi Aksoy da bıyıklarını kesti ancak iki ay sonre yeniden uzattı.

Ali Keskin ise bıyık konusunda MHP lideri Bahçeli'ye danışmış ve Bahçeli'nin "Gerek yok" sözü üzerine bıyıklarını kesmekten vazgeçmişti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır