kapat

Melodi
04.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Huysuz ve tatlı kadın
Zaten çok yakışıklı, yetenekli bir kocaya sahipti; ama Meg Ryan da hemen hemen tüm kadınlar gibi "Gladyatör" Russell Crowe'un dayanılmaz cazibesine kapıldı. Onunla birlikte olmaya başladı. Artık aldatan kadın olarak anılan Meg Ryan, olayın iç yüzünü anlatıyor

Film yıldızları hakkında o kadar çok şey bilmemize rağmen, onlardan canlandırdıkları karakterler gibi davranmalarını bekliyoruz. Bazı starlar kurduğumuz fantezileri devam ettirip canlandırdıkları karakterlerin özelliklerini özel hayatlarına da taşıyor. Bazı aktör ve aktrisler ise; canlandırdıkları karakterleri bir tuzak olarak görüp onlardan kurtulmak için seneler boyu çaba sarf ediyorlar. Meg Ryan'ı da bu kategoriye dahil edebiliriz. Dağınık saçlarıyla ve çekici gülüşüyle tanıdığımız Meg Ryan'ı hep filmlerindeki gibi düşünüyorduk. Paparazziler onun "Proof of Life" filmindeki partneri Russell Crowe ile olan evlilik dışı ilişkisini ortaya çıkarınca şaşırmadık bile, sanki öyle olmasını bekliyorduk. Aslında olay çok da sıradandı: Evliliği ölmüş bir aktris, filmdeki yakışıklı partneriyle aşk yaşıyordu, ama bu aktris Meg Ryan olunca herkesin ilgisinin toplanması olağandı. İşte, yaramaz küçük Meg kocasını aldatıyordu!

Olay ortaya çıktığı zaman bir sürü detay henüz bilinmiyordu, şanslısınız çünkü bu detayları Meg Ryan kendisi açıkladı. Ryan bütün dünyanın kendisine karşı olduğunu hissetmenin nasıl bir duygu olduğunu anlattı: "Ben ve Crowe ile ilgili haberin çıktığı gece, Londra'nın büyük otellerinin birindeydim. Bara gittiğim zaman herkes sessizleşti ve tüm bakışlar bana yöneldi. Bana öyle baktıklarını görünce ister istemez arkama baktım. Ne yazık ki kimse yoktu. O bakışlar bana yönelikti ve o anda insanlara ters düştüğümü anladım. Hiç tepki vermeden döndüm ve asansöre doğru yürüdüm."

Ryan, Hollywood starlarıyla ilgili dedikoduları okumayı sevdiğini kabul ediyor: "Doğru olmadıklarını bilsem de bazen okuduğum masallara inanmak istiyorum," diyor güzel yıldız ve şöyle devam ediyor: "Bilinmemesi gereken şeyleri bilmek o kadar heyecan verici ki... İşte insanların bana karşı hissettikleri de bu. Tabii bu şeylerin kendi başına gelmesi hoş bir olay değil, ama hayat bu, kabul ediyorsun!"

CESUR GÜZEL
Amerika'nın sevgilisinden bir anda nefret edilen çapkın kadına dönüşmek nasıl bir duygu? Meg Ryan evliliğini noktalamasından sonra ilk defa Russell Crowe ile yaşadığı aşkın ortaya çıkardığı skandalı tartışıyor. Eğer Meg Ryan, imajını, sevilen bir komedi prensesinden daha kompleks bir kadına çevirmek isteseydi, belki bu kadar iyi beceremezdi. Son olaylar izleyicilerin gönüllerindeki yerini değiştirdi güzel yıldızın. Ryan, "Londra'daki o otelin lobisinde bir Scarlet olmanın ne demek olduğunu anladım. Benim için yeni bir duyguydu," diye anlatıyor.

Dokuz senelik kocası Dennis Quaid'i, Russell Crowe ile aldattığı ortaya çıktıktan sonra, çift birçok yerde birlikte görülmeye başladı. "Mission Impossible 2" filminin galasına ve David Bowie'nin konserine birlikte giden çift, değişik restoranlarda da beraber görüntüleniyordu. Daha sonra, 11 Temmuz 2000'de Quaid, boşanma davası açtı. Hiçbiri basına bir açıklama yapmamasına rağmen, medya olayları çabuk büyüttü ve Amerika'nın sevgilisi artık o kadar sevilmemeye başladı. Medyanın gücüne karşı güçsüz kaldığını kabul eden Ryan, Santa Monica'daki evinin yanında verdiği bir röportajında şunları söylüyordu: "İmajımı kontrol edemeyeceğimi kabul ettim artık. Bırakın imajınız varacağı yere varsın, bu da mesleğin risklerinden biri. Ama evliliğime ve oğluma gelince, sorumsuz davrandığıma dair suçlamaları kabul edeceğimi düşünmeyin."

İlk ve son defa bu konuya gireceğini söyledikten sonra, Ryan şöyle devam ediyor: "Evliliğimin sona ermesiyle ilgili çıkan haberlerin hepsi birer dedikodu; çünkü ne ben ne de Dennis bu konu hakkında konuşacağız. Basına malzeme olmadan evliliğimizi sona erdirme kararı aldık, hepsi bu kadar."

GEÇMİŞTE KALAN ANILAR
Ryan ve Quaid'in evlilik hikâyeleri oldukça ilginç: Çift, 1987'de "Innerspace" filminin setinde tanıştı. Her biri de başkasıyla birlikte olmasına rağmen, hemen flört etmeye başladı ve olaylar hızla gelişti. 1988 yılında nişanlanan çift, 1991 Sevgililer Günü'nde evlendi. Evliliklerini üç yıl erteleme sebebi ise; Quaid'in uyuşturucu alışkanlığıydı. Çiftin sekiz yaşında bir erkek çocukları da bulunuyor.

SORUMLULUĞUM OĞLUMA
Quaid'e karşı suçlamalar getiren muhabirin onun tarafını tutmak istediğini düşünen Ryan, bu hareketin doğru olmadığını düşünüyor: "Benim korunmaya ihtiyacım yok. Eski kocam onurlu bir erkekti ve ayrılış sebebimiz üçüncü bir kişiyle ilgili değil. Bunu ben de eski kocam da biliyoruz. Çocuk sahibi olunca, hamile kaldığınız andan itibaren hayatınız değişiyor. O andan itibaren çocuğunuzu korumak için yaşıyorsunuz. Buradayım, gerçekler de burada. Yaptığımız işlerden en çok oğlumuz etkilenecek, bunun farkındayız. Bizim boşanmamız Jack'in hayatındaki ilk acı olay. Siz ne derseniz deyin: Boşanmamızı çabuk, ani, düşüncesiz, nasıl isterseniz öyle yorumlayın. Tek doğru bildiğim şey ayrılığımızın çocuğuma acı çektirdiği."

Çıkan dedikoduları okumanın acı verici bir olay olduğunu söyleyen Ryan bu konuda, "Çok etkilendim. İnsanların hakkımda kötü şeylere inanmaya o kadar hazır olduklarını görmek beni üzdü. İnsanın hayatı ne kadar kolay bir malzemeye dönüveriyor! Önce ayaklarına kapanıp seni bir Tanrıça gibi seviyorlar, yaptığın ilk hatada ise seni acımasızca yargılayıp, yerden yere vuruyorlar. Daha da kötüsü seni cezalandırıyorlar, sürünmeni istiyorlar. Bu işin daha büyük bir tehlikesi var: Eğer kendin de yazılanlara inanmaya başlarsan, işte o zaman yandın. Belki gerçekten kötüyüm, diye düşünmeye başlıyorsun. Çünkü toplum seni o şekilde yargılıyor. Dikkatli olmazsan, kendini kolay kaybedersin. İşte toplumun gücü burada," diyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır