kapat

Melodi
04.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erkekler de bakımlı olur
Erkeklerin bakımı artık sadece traştan sonra kolonya sürmekle sınırlı değil. Onlar da ciltlerine özen göstermeye başladılar

Zannetmeyin ki erkekler ciltlerine özen göstermezler. Aslında erkeklerin cildi kadınların cildine oranla daha yağlı olduğu için siyah nokta ve sivilce problemleri daha çok olur. Erkeklerde kırışıklıklar kadınlara göre daha geç ortaya çıkar ama daha derin oluşur. Hâl böyle olunca erkeklerin ciltlerine daha çok özen göstermesi ve daha özel ürünler kullanması gerekiyor. Bunun bilincinde olan erkekler, kadınlar gibi cilt tiplerini keşfedip bakım için doğru ürün kullanmaya başladılar bile.

BAKIM ŞART
Eskiden erkeklerin bakımı sadece traş ve sabunla sınırlıydı. Oysa kadınlar gibi erkeklerinde özellikle traş sonrası bakıma ihtiyaçları var. Çünkü traş, yüzdeki yağ parçacıklarının doğal olmayan yollarla atılmasına yol açıyor. Bu kaybı karşılamak zorunda kalan cilt, üst tabakasındaki hücre yenileme işlemini yüzde 30 düzeyinde artırıyor. Bu artışla yenilenen hücreler de dış unsurlara karşı daha hassaslaşıyor. Aynı zamanda su kaybına da yol açan hücre yenileme, cildin gerilmesine ve ciltteki kesiklerin mikrop kapma riskini de artırıyor. Eskiden kalma yüksek alkol içeren maddeleri traş sonrasında uygulama geleneği ise, cildin dış tabakasının sertleşmesine ve tahriş olmasına yol açıyor.

Erkekler, ciltlerinin traş sonrası kaybettiği koruyucu yağ ve suyu kazanarak canlanması için losyon ve jelleri tercih edebilirler.

TRAŞTAN SONRA
Nivea, erkeklerin traşını daha zevkli hale getirmek için üç seçenek sunuyor: Köpük, krem ve jel. Sakal üzerindeki yağlı tabakayı yok edip su ile bütünleşmesini sağlayan ve sakalı yumuşatıp traşa hazır hale getiren bu ürünler, içindeki kayganlaştırıcılar sayesinde trajı kolay hale getiriyor. Tabii işlemler bununla sınırlı kalmıyor. Cildin kaybettiği nemi sağlamak için Nivea bir de normal ve hasas ciltler için iki farklı Nivea Fon Men After Shave Balsam ve After Shave Lotion ya da After Shave Fluid'i öneriyor.

Nivea, erkeklerin yüzündeki siyah noktalar için de bir çözüm bulmuş. Erkekler bu siyah noktalardan Nivea For Men Kao Biore Burun Bandı ile kurtulabilirler.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır