kapat

Melodi
04.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vitaminin doğalını yutun
Modern hayatta varolabilmek için beslenmenizin bile modern olması gerekiyor. Yani vitamin yutmak zorunluluk. Ama vitamininiz doğal olmalı

Günümüz yaşam şartlarında vitamin almak bir zorunluluk haline geldi. Fast-food tarzı beslenme, stres, uykusuzluk gibi olumsuz şartlarla başa çıkmanın tek yolu vitamin almak. Ama öyle bulduğunuz her renkli hapı yutmak yok.

Çünkü uzmanlara göre vitamin dediğin doğal olmalı. İçeriğinde kimyasal maddeler bulunan boyalı haplar çok da fazla işe yaramıyor.

Türkiye pazarında güveneceğiniz ve % 00 doğal olduğundan şüphe etmeyeceğiniz iki tane vitamin markası var. Biri uzun yıllardır vitamin üreten Solgar, diğeri ise Gemini Sağlık Ürünleri...

Gemini markası henüz çok yeni. Pazara altı farklı doğal vitamin ithal ederek girdi. Gemini şirketinin ortaklarından vitaminler konusundan uzman olan Bio. Nilüfer Bozkurt'a göre modern yaşam koşuşturmasına adaptasyonun temel koşulu modern beslenmek, sigara ve alkol gibi zararlı etmenlerden uzak durmak.

Nilüfer Bozkurt'a modern beslenmenin ne anlama geldiğini sorduğumuzda yanıtı çok açık:

"Modern beslenmek, bir taraftan şehir hayatında yaşayıp diğer taraftan doğal ve kimyasal koruyuculardan uzak kalabilmek anlamına geliyor. Modern beslenen bir insan olgun yani hormonlu sebze ve meyve de tüketmiyor."

Bozkurt modern beslenmemenin sonuçlarını ise şöyle sıralıyor. Eğer modern beslenmezsek,

1. Erken yaşlanırız.

2. Kalp ve damar hastalıkları erken ortaya çıkar ve ileride önemli birer problem haline dönüşür.

Peki şehir hayatında nasıl olacak da modern besleneceğiz. Tabii ki doğal vitaminler sayesinde... Günümüzde bu amaç ile üretilmiş bir yığın multi-vitamin formülasyonları var. Özellikl Amerika Birleşik Devletleri'nde bu konuda yoğun çalışmalar yapılıyor ve her gün bir önceki günden daha güzel formulasyonlar yaratılıyor. Günümüzde artık hiçbir boya, koruyucu madde, maya ve nişasta gibi dolgu maddeleri içermeden üretilen vitaminler bulunuyor.

Gemini, bu multivitaminlerden en doğalını ithal ediyor. İsmi POWER VITES (Multivitamin - Mineral Kompleksi). Bir multivitamin içinde olabilece tüm maddeleri kapsayan bu ürün, ayrıca bugüne kadar preperatlar içlerinde bulunmayan fakat artık yoğurtlara da konmaya başlanan bağırsak ve sindirim problemlerinin engellenmesine yardım eden yararlı bakterileri de içinde barındırıyor.

VİTAMİNDEKİ DEMİR KALBİ PASLANDIRIYOR
Power Vites, Türkiyede ilk defa demiri içeriğinde barındırmayan bir vitamin olarak piyasada bulunuyor. Çünkü son yıllarda erkeklerde görülen kalp-damar hastalıklarının bir sebebinin de erkeklerde daha fazla oranda bulunan demir elementinin yol açtığı biyolojik paslanmalar olduğu saptanmış.

Yapılan araştırmalar, demir eksikliği olan kişilerin multivitamindeki miktarlar ile zaten tedavisi mümkün olmadığını, demir eksikliği olanların ayrıca özel demir tabletleri kullanmaları gerektiğini göstermiş.

YAĞ ALMAZSAN PSİKOLOJİN BOZULUR
Beslenmemizin, daha doğrusu beslenemememizin yarattığı bir diğer sorun ise yağ eksikliği. Yağ eksikliği Türk yemeklerinin çok fazla pişirilmesinden ve fast - food tarzı beslenmeden kaynaklanıyor. Hâl böyle olunca insanvücudu için çok gerekli olan omega- 3, -6, -9 yağını alamıyoruz. Oysa ki bu üç yağ asidinin yararları saymakla bitmiyor.

1. Yaşlanmayı geciktiriyorlar,

2. Zihin ve beden gücünüzü artırıyorlar,

3. Kolesterol dengelemesine yardımcı oluyorlar.

4. Özellikle omega 3 yani balık yağı, çocuk gelişimine çok yardımcı oluyor.

Bu üç yağ asidinin alımının azalmasıyla birlikte insan psikolojisinin de bozulduğu araştırmalar sonucunda ortaya çıkmış bir gerçek.

Uzmanlara göre intihar olaylarının en çok yaşandığı yer Amerika. Bu tamamıyla fast-food beslenme ile ilgili. Çok fazla zeytinyağı ve deniz ürünü tüketen Akdeniz insanı ise gayet mutlu.

VİTAMİN DANIŞMA MERKEZİ
Gemini Sağlık Ürünleri hastalarına bugüne kadar sunulmayan yepyeni bir hizmet sunuyor. "Vitamin Danışma Merkezi" adında bir merkez kuran Gemini, her insanın bu merkeze gelip vitaminler hakkında bilgi alabileceğini söylüyor.

Eğer siz de vitaminler konusunda bilgi almak istiyorsanız Gemini Vitamin Danışma Merkezi'ni arayın. Tel: (0212) 633 09 77.

VİTAMİN TESTİ
Aşağıdaki sorulardan yarısından fazlasına evet yanıtı veriyorsanız beslenmenizi bir vitamin ile desteklemelisiniz.

Konserve yiyecek tüketiyor musunuz?

Beyaz şeker ve/veya şeker içeren ürünler kullanıyor musunuz?

Sigara içiyor musunuz?

Haftada bir kezden fazla alkollü içecek kullanıyor musunuz?

Yemeklerinizde çok tuz kullanıyor musunuz?

Çay, kahve veya kafeinli içecekler içiyor musunuz?

Diyet yapıyor musunuz?

İlaç kullanıyor musunuz?

Sık sık fast-food tüketiyor musunuz?

Kirlenme sorunu olan büyük bir şehirde mi yaşıyorsunuz?

Genelde "süpermarket tipi" yiyecekler mi tüketiyorsunuz?

Sivilce gibi deri sorunlarıyla karşılaşıyor musunuz?

Haftalık egzersiz programınız yok mu?

Uyandığınızda hâlâ yorgun musunuz?

Fazla kilonuz var mı?

Tırnaklarınız sık kırılır mı?

Belirgin bir sebep yokken depresyona giriyor musunuz?

Sık sık nezle ya da grip olur musunuz?

El ve ayaklarınız sık üşür mü?

Saçınız ne yaparsanız yapın problemli mi?

Dişlerinizi fırçalarken diş etleriniz kanıyor mu?

Son bir yıl içinde antibiyotik kullandınız mı?

Son bir yıl içinde kortizon tedavisi gördünüz mü?

Enerjinizi zaman zaman yetersiz hissediyor musunuz?

Dönem dönem kabızlık ve/veya ishalden şikayetçi misiniz?

Normal günlük aktivitileriniz sırasında kaslarınızda ağrı-sızı hissediyor musunuz?

HANGİ DOĞAL VİTAMİN NE İŞE YARIYOR?
Gemini Sağlık Ürünleri'nin multivitaminden başka vitaminleri de var. Her biri farklı işe yarıyor:

Signal (omega 3, omega 6,omega 9, vitamin e): İlk defa bu dörtlü bir arada. Yıllardan beri özellikle gelişme yaşındaki çocuklarda kullanılan balık yağı olarak bilinen omega 3, artık omega 6 ve omega 9 ile beraber. Bu vitamin kolesterol ve trigliserid dengelenmesinden hipertansiyona, çocuk gelişiminden öğrenme, hafıza ve depresyon giderilmesine kadar bir dizi sorunda olumlu etkiler göstermiş. Tamamen doğal olan bu ürün, günlük kullanıma uygun.f

D-vites (Diyabetik bireyler için özel multivitamin - mineral kompleksi): Sadece diyabet hastaları için hazırlanmış bu özel formülasyon diyabet, ileri dönem kalp, damar hastalıkları, periferik sinir hastalıkları, böbrek hastalıkları komplikasyonlarının önlenmesinde yardımcı olur. Bir diyabetlinin alması gereken tüm vitamin ve minerallerin yanında içerdiği Taurin sayesinde kan inceltici, bioflavonoidler sayesinde dolaşım sistemi düzenleyici, krom sayesinde insülin sentezi artırıcı, lipoik asit sayesinde nöropati önlenmesine yardımcı olucu etkileri var. Diyabetli bireyler için günlük kullanıma uygun.

Primrose Oile: Kolesterol ve yüksek tansiyonun kontrol edilmesinde, ruhsal ve adet dönemi gerginliklerinin giderilmesinde ve özellikle diyabetik nöropati üzerinde çok olumlu etkiler göstermiş.

Gemini Sağlık Ürünleri bu kadar... Gelelim 1947 yılından beri piyasada doğal vitamin satan Solgar'daki son yeniliklere... Solgar'ın bir kurulma felsefesi var. Sağlıklı yaşam. Eğer kendinizi, elinizdeki yoğurt kabının yağ oranını kontrol ederken ya da arabanızı bırakıp, yerine bisikletle bir yere giderken bulduysanız, Solgar'ın kurulma felsefesi olan sağlık, size hiç de yabancı gelmeyecektir. İnsanlar artık hızla sağlıklı yaşam stiline yöneliyorlar. Artık vücudumuzun içinin de, en az dışı kadar önemli olduğunu hepimiz fark ettik. Fiziksel görünüş, komple sağlığın sadece bir parçasıdır. Solgar'ın tamamen doğal 8 tane yeni ürünü şu an piyasada:

Aloe Vera: Yanıklarda (güneş yanığı dahil), ufak yaralanma ve kesilmelerde, böcek sokmalarında kullanılan bitki.

Bee Pollen: Vitamin A ve B-Kompleks vitaminleri yönünden zengin arı poleni. Ayrıca yüksek oranda protein içeriyor. Dayanıklılığı artırmak için kullanılıyor.

Cranberry: İdrar yolları enfeksiyonlarını temizleyen bitki ekstresi.

Gotu Kola: Kan damarlarını güçlendirici ve kan akımını artırıcı etkisiyle varise karşı kullanılan bitki ekstresi. Özellikle bacaklardaki kan akımını artırarak varis, selülit gibi sorunlara karşı koruyucu özellik taşıyor.

Kava Kava: Anksiyete ve endişe çözücü etkisiyle bilinen bitki. Genel stresi ve sinirliliği çözmekte yararlı. Panik atakları engelleyebiliyor. Sinire bağlı kas sertleşmelerini ve ağrılarını gidermede yardımcı.

Maxi L-Carnitine: Vücutta depolanan yağların enerjiye çevrilmesinde önemli rol oynayan, hipoglisemiyi kontrol eden, kalp güçlendirici aktivitesi olan esansiyel amino asit.

Spirulina: Mavi-yeşil alg olarak da bilinen tek-hücreli bir mikroorganizma. Kötü ağız kokusuna yol açan bakterileri midede yok etmek için kullanılıyor. Bunun yanında vejetaryen ve makrobiyotik diyetlere besin desteği olarak giriyor.

Winter Formula: Özellikle grip ve soğuk algınlığına karşı tüm kış boyunca koruyucu ve immun stimulan olarak kullanılan özel formülasyon. Yüksek potansiyelli bir vitamin-mineral-bitki karışımı olan Winter Formula da bağışıklık sistemigüçlendirici bitki ekstreleri var.

SİBEL ARNA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır