kapat

04.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türk filmlerinin yılı
Yeşilçam nihayet şeytanın bacağını kırdı. Türk filmleri sinemalarda yerini alıyor. Ocak ve Şubat aylarında 6 yeni ve iddialı film birbiri ardına vizyona girecek...

Türk Sinemasında "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" ve "Balalayka"nın başarılarının ardından Ocak ve Şubat aylarında vizyona girecek olan 6 film aynı başarıyı yakalamak için mücadele verecek. Bu yıl birbiri ardına yeni projelerin yer aldığı sinemada gösterime girecek filmler, geçen yılın en iddialı filmi "Kahpe Bizans"a ait gişe rekorunu kırmak için uğraşacak. "Filler ve Çimen", "Hemşo", "Komser Şekspir", "Hayal Kurma Dersleri", "Vizontele" ve "Romantik"in afişleri yeni yılın ilk aylarından itibaren sinema gişelerini süsleyecek.

Altın Portakal zengini film görücüye çıkıyor
Altın Portakal'da en iyi yönetmen, en iyi kadın oyunucu, en iyi 3'üncü film, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi kurgu ve en iyi sanat yönetmeni dallarında toplam 6 dalda ödül kazanan yönetmen Derviş Zaim'in filmi "Filler ve Çimen", 5 Ocak'ta gösterime girecek. Başlıca rolleri Haluk Bilginer, Ali Sürmeli, Sanem Çelik, Bülent Kayabaş, Taner Birsel'in paylaştığı "Filler ve Çimen", Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul eden Susurluk Kazası sonrası ortaya çıkan kirli ilişkileri sinema diliyle beyazperdeye getiriyor.

Bu yılın en iddialı filmi "Hemşo"
Mehmet Ali Erbil'in "Kahpe Bizans"tan hemen sonra kameraların karşısına geçtiği "Hemşo", 19 Ocak'ta gösterime giriyor. Yapımcısı Ferdi Eğilmez'in "Kahpe Bizans'tan daha çok satacak" dediği "Hemşo"da Erbil'e Okan Bayülgen, Sümer Tilmaç, Demet Şener, Özlem Yıldız, Yıldız Kaplan ve Ümit Okur eşlik etti. Ömer Uğur'un yönettiği, iki kan davalısı arasında yaşanan tiraji-komik olayların anlatıldığı film sezonunun en iddialı yapımı olarak izleyiciyle buluşacak.

Vizontele, 2 şubatta vizyona giriyor
Televizyon ekranlarının beğenilen dizisi "Bir Demet Tiyatro"nun oyuncularının ilk kez beyazperdeye adım attığı Ömer Faruk Sorak'ın yönettiği "Vizontele"nin vizyon tarihi 2 Şubat olarak belirlendi. Televizyonun uzakları yakın ettiği kadar yakınları da uzak etmesinin konu alındığı filmde başlıca rolleri Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Cezmi Baskın, Meral Çetinkaya ve Cem Yılmaz paylaşıyor.

İnşallah bu yıl gösterilecek!
Sinan Çetin'in yönettiği "Romantik"in vizyon tarihi Şubat ayı olarak belirlendi. Okan Bayülgen, Teoman ve Yasemin Kozanoğlu'nun başrollerini paylaştığı filmin bazı sahneleri çekim hataları nedeniyle ikinci kez çekilmiş, iki yıldır da bir türlü gösterime girememişti.

Yavuz Özkan'dan 'Hayal Kurma Dersleri'
"Romantik" gibi diğer bir kazazede film de "Hayal Kurma Dersleri". Şubat sonu veya Mart başında gösterilecek olan film, olarak belirlendi. Bazı sahnelerinin yanlış banyolanmasından dolayı yönetmeni Yavuz Özkan'a ikinci bir çekim işi çıkartan filmde başrolleri Tarık Akan, Ayşegül Aldinç ve Pelin Batu paylaştı. "Mektup"dan sonra Atıf Yılmaz'ın "Eylül Fırtınası"nda rol alan Tarık Akan, yılda bir film çekiyor.

Mehmet ÇALIŞKAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır