kapat

04.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Kayıp Sinem için umut ışığı
SAMSUN'DA yaklaşık 6 ay önce evinin önünden kaçırılan 5 yaşındaki Sinem Özdemir'in bulunabilmesi için bir umut doğdu. Sinem'in izini süren güvenlik güçleri, Bursa'da yaptığı operasyonda kaçırma olayına karıştığı öne sürülen iki kişiyi gözlem altına aldı. Sinem'in yakını olduğunu söyleyerek iz süren güvenlik güçlerinin, Bursa'da birçok yere bıraktığı cep telefonuna önceki gece bekledikleri mesaj geldi. Telefonu arayan bir şahıs Sinem'in kendisinde olduğunu söyleyerek buluşma yeri verdi. Bunun üzerine operasyon hazırlıklarını yapan jandarma, kırsaldaki bir eve baskın düzenledi. Baskında Sinem'in kaçırılma olayıyla ilgisi olduğu öne sürülen Volkan Yalınkılıç isimli biri yakalandı.

Yener CABBAR

İnci Gürel son yolculuğuna çıktı
IzmIr'de bir hafta önce Urla'daki malikanesinde eski bahçıvanı Ferhat Korkmaz tarafından öldürülen İnci Gürel toprağa verildi. ABD'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle cinayetten yedi gün sonra İzmir'e dönebilen İnci Gürel'in eşi İlter Gürel'in oldukça bitkin olduğu gözlendi. İnci ve İlter Gürel'in kızları Canan Usuloğlu ile eşi Ender Usuloğlu ise cenaze boyunca metanetli olmaya çalıştı.

Alsancak Hocazade Camii'ndeki cenaze töreninde İlgi, İstemi ve İlhan Gürel kardeşler, İlgi Gürel'in eşi İlona ile çocukları İstemi ve İlsan, İstemi Gürel'in eşi Joan ile çocukları Kazım ve Noyan, İlhan Gürel'in eşi Rebab ve çocukları Hümeyra, Mehmet Kapani ile Mahru taziyeleri kabul ederek İlter Gürel'e destek oldu. Gürel ailesinin yanı sıra İzmir'in tanınmış simalarının da hazır bulunduğu cenaze törenine İzmir Valisi Aladdin Yüksel ile Emniyet Müdürü Hasan Yücesan da katıldı.

Arzu DEMİREZEN - Turan GÜLTEKİN

Cezaevleri için 5'li paket tamam
Cezaevleri reform paketi, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Devlet Bakanı Faruk Bal'ın katıldığı zirvede ele alındı. Hükümet kurulduğundan bu yana çeşitli konularda sürtüşmelere taraf olan Türk ve Tantan'ın biraraya geldiği zirveden sonra basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, cezaevlerindeki sorunların çözümü ve hukuksal altyapının hazırlanması amacıyla yapılan ön toplantıda ilke olarak görüş birliğine varıldığını söyledi. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları arasında çatışma yaşanmadığını da belirten Türk, "Sayın Tantan'la aynı Hükümet içinde ortak sorumluluk taşıyan iki bakanız" dedi.

Korkmaz Yiğit 4 gün sorguda
Bankekspres'in eski sahibi Korkmaz Yiğit'in de aralarında bulunduğu 11 kişinin sorgulanması için İstanbul DGM, 4 günlük ek gözetim süresi verdi. Bankanın içini boşaltmakla ve usulsüz olarak 380 milyon dolar kredi vermekle suçlanan Korkmaz Yiğit'in kardeşi Gürbüz Yiğit'in de polis tarafından arandığı belirtildi. Yakalama emrinin çıkartılmasının ardından Korkmaz Yiğit, önceki akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Yiğit'le birlikte, aranan 10 kişi de yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgu sürerken, DGM, Korkmaz Yiğit ve beraberindekiler için 4 günlük ek gözetim süresi verdi.

Veli SARIBOĞA

'İşte böyle taradık'
Gaziosmanpaşa'da, çevik kuvvet otobüsüne düzenlenen silahlı saldırı olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan, yabadışı TKP/ML-TİKKO örgütü üyesi Zeynel Karakaş, Erbil Kızıl ve Şerafettin Yer'e olay yerinde 15 dakika süreyle tatbikat yaptırıldı. Gerçekleştirdiklei saldırıyı soğukkanlılıkla anlatan 3 militana, daha sonra da Örnektepe'de 2 polisin yaralandığı trafik ekip otosuna gerçekleştirdikleri silahlı saldırıyla ilgili tatbikat yaptırıldı. Yaklaşık 15 dakika süren tatbikatın ardından tekrar minibüse bindirilen 3 militan, ikinci tatbikat için Örnektepe'ye götürüldüler.

Ali BALCI Ğ Serdar CANİPEK

Avcı kendini vurdu
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, ava giden bir kişi kendini vurdu. Alınan bilgiye göre, ilçenin Ortaklar köyünde oturan 35 yaşındaki Hasan Er, köy yakınlarındaki Silo yaylasına geyik avına çıktı. Bir süre pusuda yatan acemi avcı, bir anlık dalgınlık sonucu karnına dayadığı silahın ateş alması sonucu kendini vurdu.

Holigana maç cezası
G.Saray-F.Bahçe maçında çeşitli suçlar işleyen 105 kişi yakalandı. Bunların içindeki holiganlardan 14'ü 6 ay, 11'i de 3 ay statlara giremeyecek

Valilik açıkladı
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ali Sami Yen Stadı'nda 26 Kasım 2000 tarihinde Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçında çeşitli suçlar işleyen ve olay çıkaran 105 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği belirtildi.

Bozuk para yağmuru
Uygulamalar kapsamında 300 adet kar maskesi, 22 milyon 175 bin lira tutarında metal para ve 101 çakmağın ele geçirildiği bellirtilen açıklamada yakalanan holiganlardan 14'ünün 6 ay, 11'inin de 3 ay süre ile müsabakalardan men edildiği belirtildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır