kapat

04.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gülen, CIA ajanı mı?
Yüksel, Dr. Necip Hablemitoğlu'nun raporundan yararlanarak hazırladığı ek delil dosyasında Gülen'in ABD'de FBI çiftliğinde yaşadığını iddia etti

Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Fethullah Gülen'in yargılandığı Ankara 2 Nolu DGM'ye sunduğu ek delillerde, Gülen'in CIA ile bağlantısı olduğunu ileri sürdü. Yüksel bu iddiasını, 10 yıldır Gülen Cemaati üzerine araştırmalar yapan Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Öğretim Görevlisi Dr. Necip Hablemitoğlu tarafından hazırlanan "Etki Ajanları Nüfuz Casusları ve Fethullahçılar" konulu rapora dayandırdı.

Raporda, halen ABD'de bulunan Fethullah Gülen'den "Hoca efendi" diye söz edildi ve Gülen'in, CIA'ya gönüllü ajanlık yaptığı ve FBI tarafından Pennsylvania eyaletinde kendisine tahsis edilen özel bir çiftlikte koruma altında bulunduğu iddia edildi. Yüksel, ek delillerle ilgili 8 sayfalık sunuş yazısında, Dr. Hablemitoğlu'nun raporundan yaptığı alıntılarla Gülen'e ağır suçlamalarda bulundu:

İŞTE İDDİALAR
* ABD'nin tüm dünyadaki tarikatlara ön gördüğü modeli ülkemizde Fethullahçılar uyguluyor. Laik Cumhuriyetimiz için en büyük tehdit ollan tarikatın arkasındaki dış desteğin ABD olduğunu, Türkiye'de ve dünyada bilmeyen yok.

* Hoca efendi, kalabalık mahiyeti ve 24 saat yanından eksik olmayan doktorlarıyla birlikte Pennsylvania eyaletinde özel bir çiftlikte yaşıyor. Çiftliğin bulunduğu bölge FBI koruması altında. FBI tarafından Fethullahçılara 1991 yılında tahsis edilen bu çiftlikte, YÖK ya da MEB tarafından bu ülkeye gönderilen Fethullahçı yüksek lisans öğrencilerinin örgütlenme toplantıları gerçekleştirdikleri biliniyor. CIA yetkilileri ile Eyalet valisinin temasları sonucunda, cemaatin eyalet sınırları içinde bir de okul açtığı gelen duyumlar arasındadır.

* ABD Büyükelçiliği ve konsoloslukları, hoca efendilerini ziyaret edecek tüm ziyaretçilerin vize problemini -10 yıllık vize vererek-çözümlemektedir.

* Fethullahçı yapılanma CIA'nın öngördüğü tarikat (sözde sivil toplum cemaati) modeline (Mormon, Moon, Scientology) gibi tıpa tıp uymaktadır. ABD için hiyerarşinin sadece tepesini kontrol altında tutmak yeterlidir. Çünkü cemaat disiplini nedeniyle toplumda sıkıntı yaşanmayacaktır.

MİT AJANIYMIŞ
* Bizzat kendi yandaşlarının açıklamalarına göre hoca efendi yakın zaman öncesine kadar, Türk devletinin istihbarat örgütlerine ajanlık yapmaktaydı. CIA ile bağlantısının gelişmesinden sonra bu tür enformasyon hizmeti statüsü içinde bir süre daha devam etti. Ta ki bu çarpık ilişkiyi Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT fark edinceye kadar kamuoyu onları barışın simgesi olarak tanımaya devam etti.

* Fethullahçılara göre, Humeyni bir gün nasıl İran'a dönmüşse, hoca efendileri de öyle anlı-şanlı dönecek ve Çankaya'ya oturacaktır.

* Bir taraftan ABD ile ilişkilerini sürdüren Fethullahçılar, diğer taraftan Vatikan, Fener Rum Patriği, Musevi Hamam Başısı derken, çeşitli ülkeler arası kuruluşlarla da paslaşmaya başlamışlardır.

Hablemitoğlu: Raporum doğru
GÜLEN'LE ilgili geniş kapsamlı bir araştırma yaparak rapor hazırlayan Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Öğretim Görevlisi Dr. Necip Hablemitoğlu, Gülen-CIA ilişkisini doğrulayan somut belge ve bilgilerin devletin istihbarat brimlerinde bulunduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Gülen Cemaati'ne ilişkin araştırmalarım 10 yıldır devam ediyor. Gülen'in okullarını araştırdım ve o okullarda öğretmen kadrosu ile görev yapan ABD vatandaşlarını tanıdım. Gülen ile ABD ve CIA arasındaki yakın ilişkiyi ise ABD'de yaptığım araştırmalarla saptadım. Benim tesbitlerimin bir çoğu, devletin istihbarat birimleri tarafından da biliniyor. İlgili brimlerde ses ve görüntü kayıtlarını da içeren somut deliller var."

Ersin BAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır