kapat

04.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
'Özelleştirmeyi gözden geçireceğiz'
Başbakan Ecevit, özelleştirmenin halkı tatmin edecek bir şekilde gözden geçirileceğini söyledi

Başbakan Bülent Ecevit, kamuoyunun artık DSP'nin başandığı bulunduğu hükümet dışında bir hükümet düşünmediğini bildirdi. Ecevit, yeni yılın ilk grup toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, özelleştirmeyi halkın isteklerini tatmin edecek bir şekilde gözden geçireceklerini ve sorunları nedeniyle ağırlığı bankacılık, finans sektörüne vereceklerini söyledi.

ÖNCELİK FİNANSTA
Ecevit, dün yapılan Liderler Zirvesi'nde ekonomiyi masaya yatırdıklarını belirterek şunları söyledi:

"İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte 2000 yılının son haftalarındaki kriz nedeniyle önceliği finans sektörünün ve bankacılık sektörünün sorunlarına vermek zorundayız. Bu toplantıdan sonra da bu yönde başka toplantılar yapma gereğini de duyacağız."

2001 HEDEFLERİ
Konuşmasında, 2001 yılı hedeflerini de anlatan Ecevit, öncelikle finans sektörünün sorunlarını giderme yolunda alınmaya başlanan kararları daha süratle yerine getireceklerini söyledi. Yetki Yasası'ndan yararlanarak kamu görevlilerinin ücretleri arasındaki dengesizliklerinin giderileceğini ifade eden Ecevit, memurlara ayrılacak kaynakların arttırılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

Başbakan Ecevit, özelleştirmenin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Gerçek o ki Güneydoğu'da ve Doğu Anadolu'da yalnız işçiler değil, işverenler de girişimciler de özelleştirmeye karşılar. Bütün Türkiye'de ise sendikacılar, işçiler özelleştirmeye karşılar. Demek ki burada ciddi bir aksaklık var. Aksaklığı gidermeye çalıştık ama tam sonuç alamadık. Bu konuya içinde bulunduğumuz yıl büyük ağırlık vereceğiz. Özelleştirmede kararlılığımızı sürdürmek zorundayız, aksi halde dünyanın dışına düşmüş oluruz. Ama halkı tatmin edecek şekilde, ekonomiye somut yararlar getirecek şekilde düzenlemek zorundayız."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır