kapat

CUMARTESİ EKİ
30.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Böyle buyurdu Windows
Birkaç ay önce Mac bilgisayarlarda rastlanan bir hata mesajına değinmiştik.

"Bilinmeyen, uygulaması tanımlanamayan bir hataya neden oldu, yürütülen uygulama sonlandırılacak" diyen bu mesaj hakikaten pek eğlenceli. Aman yanlış anlaşılmasın, eğer son derece anlaşılmaz bir Türkçe ile iyice kafanızı karıştırıp sorunları içinden çıkılmaz hale getiren hata iletisi arıyorsanız o konuda Windows'un üstüne yoktur.

Örneğin hiç şu mesajı gördünüz mü: 'sistem kullanımda veya kararsız hale gelmiş, bekleyip yeniden kullanıma girmesini bekleyebilir veya bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.' Türkçesi ayrı bir alem, içeriği ayrı. Diyor ki, benden sana hayır yok, kapatıp bir daha aç bir şeyciğim kalmaz. Kapatıp açmayı sorun giderme yöntemi olarak sadece acemi teknisyenler mi kullanır sanıyorsunuz? Hayır, Windows'un kara kitabında da aynen böyle yazıyor. Diyor ki: 'sorun gidericilerinin çözmenize yardım edemeyeceği bir sorunla karşı karşıyasınız, yazıcıyı kapatın ve açın, bu eylem pek çok sorunu çözebilir'. İyi öyleyse, biz arada sırada açar kaparız, temiz temiz çalışırız.

Bir başka hata iletisinde 'geçerli biçimdeki dosyaları çalabilecek bir dalga aygıtı yüklü değil' buyuruyor. Nedir bunun çaresi diye araştırdığınızda da 'ses kartının etkin olduğunu, tercih edilen aygıt gibi yapılandırıldığını ve etkin olduğunu doğrulayın' şeklinde bir yardım alıyorsunuz. Sıkıyorsa kendisi doğrulasın. Sanki herkes silikon vadisinde mürekkep yalamış.

'Msvfw32.dll'de 03h olağandışı durum' diyen bir başka mesaj var ki görenin üç gün gözüne uyku girmez. Meğer 'Windows video dosyalarınızı yeniden yüklemek sorunu giderebilirmiş. Aman canım, dert ettiğiniz şeye bakın.

Benden de misilleme olarak ona bir hata iletisi: Türkçe.dll'de geçersiz yazma hatası. Gündelik dil sürücüsü bellek yanlış eşleşmesine neden oluyor. Bağdaştırıcının doğru şekilde yerleştiğini doğrulayın ya da sistem yöneticinize başvurun!


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır