kapat

03.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Başbakan'ın gitmesi için bir neden yok
FP Genel Başkan Recai Kutan, Başbakan Bülent Ecevit'in, "Hiçbir yere gitmiyorum" sözlerine destek verdi ve hükümetin düşürülmesi için Meclis iradesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bir başbakanın hangi şartlarda gideceği bellidir. O şartlar da ortada yoktur" dedi. Kutan, "çağdaş" bir Anayasa değişikliği için gerekirse liderlerle görüşebileceğini söyledi. FP Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kutan, Başbakan Ecevit'in açıklamalarının anımsatılması üzerine Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ifade ederek, "Başbakanın hangi şartlarda gideceği bellidir. O şartlar da ortada yoktur" dedi. Meclis'in bu istikamette bir irade ortaya koyması halinde bunun gerçekleşebileceğini dile getiren Kutan, "Meclis, hükümeti düşürme yönünde bir oy kullanmadığı sürece Başbakan'ın beyanları hukuka uygundur" diye konuştu.

Bir başka soru üzerine FP'nin TBMM gündeminde olan üçlü Anayasa değişikliği paketinin dışında daha geniş kapsamlı bir Anayasa değişikliği talebi bulunduğunu anımsatan Kutan, gerekirse Meclis'te grubu olan siyasi parti liderleriyle görüşebileceğini söyledi.

Evren: Ayrılmaya kendi karar verir
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Başbakan Ecevit'in yaşıyla ilgili eleştirileri "yakışıksız" diye niteledi ve "Bütün mesele kafanın çalışmasındadır. Kafa çalışıyorsa 80 yaşına kadar da görev yapar, 90 yaşına kadar da" dedi. Evren, "ayrılmaya" Ecevit'in kendisinin karar verebileceğini söyledi. İnönü'nün 90 yaşına merdiven dayadığı dönemde aklının yerinde olduğunu ve devlet işleriyle uğraştığını hatırlatan Evren, dünyanın birçok bölgesinde 75-80 yaşında çok sayıda devlet adamının tarih boyunca önemli hizmetler verdiğini de belirtti. Evren, SABAH'a şu açıklamayı yaptı: "Ayrılsın. Peki ne olacak ayrılınca? Ayrılması gerekiyorsa o kendisi karar verir, partisi karar verir. Bu tür sözler yakışık almıyor. İnsanın ufak-tefek rahatsızlıkları olabilir. Kafası çalışıyorsa mesele yok. Vehbi Koç 92 yaşına kadar görev yaptı. Ben yakından şahidim. Hala dosyalarla ilgilenirdi. Kendisiyle her zaman görüşürdük. Ben onu, o beni muhakkak ziyaret ederdi. Orada dosyalarla ilgilendiğini görürdüm."

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ

Vekillerin hayali suya düştü
150 milyon liralık 100 bilet alan DYP'li Turhan Güven, yatırdığı paranın 60 milyonunu amortilerle kurtardıMilletvekillerinin trilyonerlik hayali suya düştü. 3 trilyon liralık büyük ikramiyeyi kazanma umuduyla bilet alan vekillerden bazıları sıfır çekerken bazıları da amorti ile teselli buldu. Her yıl 100 bilet alan DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven amortilerle 150 milyon liralık bilet parasının 60 milyon lirasını kurtarabildi. Eşi ve çocukları için toplam 12 bilet alan DYP'li Oğuz Tezmen'e ise sadece 3 amorti çıktı.

Birkaç defa piyango talihlisi olan ANAP'lı Yücer Seçkiner ise çok iddialı olmasına rağmen sıfır çeken milletvekilleri arasında yer aldı. Hayatında hiç Milli Piyango bileti almayan Fazilet Partisi İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu ise yine bilet almamış, ancak bizim aldığımız bilete ortak olmuştu. Aksu'nun bu ilk denemesinde ortak olduğu çeyrek bilete de sadece amorti isabet etti.

Taki DOĞAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır