kapat

03.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kapatılan partilerde Erbakan imzası
Fazilet Partisi (FP), kapatılan Refah Partisi'nin devamı olmak, laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak, "Türban krizi"ni planlamak iddialarıyla kapatılma tehlikesi yaşıyor.

FP, Necmettin Erbakan'ın kurdurduğu ve genel başkanlık yaptığı RP'nin ardından kurulmuştu. FP'den önce kurulan partiler, RP ve MNP de Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılmıştı.

MİLLİ NİZAM (MNP)
1969'da Konya bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye giren Necmettin Erbakan, 26 Ocak 1970'de Ankara'da Milli Nizam Partisi'ni kurdu. MNP, 20 Mayıs 1971'de Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatıldı.

MİLLİ SELAMET (MSP)
MNP'nin ardından kurulan Milli Selamet Partisi, 1973 seçimlerinden sonra kurulan CHP-MSP hükümeti ile 1975 ve 1977 yılları arasında "Birinci Milliyetçi Cephe (MC)" ve 1977-1978 yılları arasında "İkinci MC"de yer aldı . Erbakan, MC Hükümetlerinde 'Başbakan yardımcısı' oldu. Parti, 1980 darbesi ile kapatıldı.

REFAH PARTİSİ (RP)
12 Eylül'ün yasaklı politikacılarından Erbakan, 11 Ekim 1997'de arkadaşlarına kurdurduğu Refah Partisi'inin başına geçti. Kurulan DYP-ANAP koalisyonunun başarısız olması, Refahyol koalisyon hükümetini iktidara getirdi. Libya gezisi, iftar yemeği, Hac ziyaretleri, olaylı "Kudüs Gecesi" ve tankların Sincan turunun ardından 28 Şubat'taki tarihi MGK yaşandı. Erbakan istifa etti. RP, Anayasa Mahkemesi kararıyla 16 Ocak 1998 günü kapatıldı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır