kapat

03.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mönü: İnönü!
İnönü Stadı'na açılan Mc Donald's ruhsatsız çıktı

Kaçak olduğu belirlendi
Anıt eser niteliği taşıyan İnönü Stadı'nın deniz tarafındaki ana giriş kapısında Mc Donald's firmasının hamburger restoranı açması büyük tepki uyandırdı. Firmanın stad duvarına monte edilen dev logosu tarihi gölgeledi. Restoranın "kaçak işyeri" tanımlamasına girdiği de saptandı.

TOPU BİRBİRLERİNE ATIYORLAR
Restoran için ne Büyükşehir, ne de Beşiktaş Belediyesi'nden ruhsat alınmadığı belirlendi. McDonald's'ın tarihi stadın ön cephesine kimin izniyle böyle bir restoran açabildiği anlaşılamadı. SABAH-İSTANBUL'un görüştüğü tüm yetkililer, sadece "Haberimiz yok" demekle yetindi.

USULSÜZLÜK YAPILIYOR
Uzmanlar, "anıt eser" olarak tescil edilmiş bir yapının içine ya da çevresine bu tür ticari işletmelerin açılmasının yasalara ve kurallara aykırı olduğunu belirtti. "Anıt eser"in özgün mimari yapı ve dokusunu bozacak eklemelerin yapılması, yasal yaptırımları gerektiriyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Namoğlu
Ruhsat vermedimBize ruhsat için başvuran olmadı. Benden ruhsat isterlerse Anıtlar Kurulu'na sorarım. Kurul izin vermezse gereğini hemen yaparım...

Çevre Koruma Daire Başkanı Öztürk
Bizden izin alınmadıBüyükşehir Belediyesi olarak biz ruhsat vermedik. İşlemden haberdar değiliz. Ruhsatı kimin verdiğini araştırıp gerekeni yapacağız.

Ortaköy Mimarı İşözen
Bu bir cinayet. İtalyan mimar Violi'nin eseri olan ve inşaatı 1947'de biten stadın orijinal dokusu tahrip edildi. Bu bir cinayet. Asla izin verilmemeli.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır