kapat

03.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kışla kantininde 'pet' yok satıyor
Acemi erler ilk kez giydikleri postalın zorluğuna alışmak için ilginç bir çözüm üretti. Postala kadın peti konulunca ayaktaki nasır ve terleme önleniyor

Silah altına alınan gençler, eğitim gördükleri kışlalarda ilk kez giydikleri askeri postallara alışmak için ilginç bir çözüm ürettiler. Acemi erler, kışla kantininde satılan kadın bağlarını postallara yerleştirerek ayaklarının yara olmasını önlüyorlar. Bu ilginç yöntemin yaygınlaşması üzerine kışlalarda en çok satılan ürünler listesine kadın petleri de girmiş oldu.

YARA BANDI GİBİ
Askerlerin kadın peti kullanmasının iki nedeni var. Birincisi; nasırları engellemek için. Bunun için genelde kanatlı kadın petleri tercih ediliyor. Bu tür petler, çorabın içine topukla ayak bileğini kavrayacak şekilde yerleştiriliyor. Bu yöntemle postalın topukta ve ayak bileğinde yaralanmaya yol açması engelleniyor. Kanatları sayesinde kaymayan pet, bir yara bandı gibi görev yapıyor.

Pet yerine pamuk ya da mendil kullanıldığında, bunlar sabit durmadığından acıyı dindiremiyor.

Pet kullanımının ikinci nedeni ise postal içindeki terin yol açacağı hastalıkları önlemek. Postal içindeki terleme genellikle mantar hastalıklarına yol açtığı için pet bunun önüne geçebilmek için kullanılıyor. Çorap içine ve ayakların parmak kısmına doğru pet koyan erler böylelikle hastalıklardan korunuyor.

Kadın peti üreticileri, askeri birliklerin bulunduğu kentlerde ürünlerinin daha fazla tüketildiğini belirtirtirken, bu konuda rakam vermekten kaçınıyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır